default-image

Ποδοσφαιρική επαναφορά με τη φλόγα του Ωραίου

Ποδόσφαιρο
Ποδοσφαιρική επαναφορά με τη φλόγα του Ωραίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο, ως πόλη, έχει βαθιές παραδόσεις στον πολιτισμό και τις τέχνες. Η ιστορία του έχει σημαντικούς σταθμούς και παγκόσμια γνωστούς εκπροσώπους που κατέδειξαν αυτή την υπεροχή ως χαρακτηριστικό. Η ιστορία του άλλωστε αντλεί από τα βάθη, με το Μινωικό πολιτισμό στο ένα άκρο, με την Κνωσό.

Προσφέρεται για οτιδήποτε δημιουργικό και πιστοποιείται κάθε φορά που καλείται να διοργανώσει οποιοδήποτε μεγάλο γεγονός. Οι σκέψεις αυτές έρχονται αυτόματα όταν θελήσεις να τοποθετήσεις οτιδήποτε στο χώρο και στο χρόνο του. Οτιδήποτε κι αν αφορά, ιδίως όταν αυτό συνδέεται με την ίδια την κοινωνία του. Μικρό, μεσαίο ή μεγάλο. Όλα είναι σημαντικά και όλα συντελούν στον προσδιορισμό της ποιότητας και στην εικόνα που μπορεί να λειτουργεί αρμονικά στα χρώματά του.

Ας πάρουμε το ποδόσφαιρο. Η μόνη περιφερειακή πόλη με δυο ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, και πολυπρόσωπη εκπροσώπηση σε επαγγελματικές κατηγορίες, ξαφνικά μέσα σε ένα χρόνο έμεινε να κοιτάζει από τα χαμηλά ερασιτεχνικά στρώματα των πρωταθλημάτων. Δικαίως, διότι μετά από την άνθησή τους, με τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα του ΟΦΗ και τις ζηλευτές εμφανίσεις του Εργοτέλη, η διαχείριση των οικονομικών και στις δύο ΠΑΕ παρήγαγαν σκάνδαλα, υπερχρεώσεις και εντέλει εκρήξεις, πτώσεις και καταπτώσεις. Ούτε η μία, ούτε η άλλη ΠΑΕ δεν άξιζε να συνεχίσει σε μια πορεία χωρίς μέλλον σε μια πόλη που θέλησε πάντα να συνδέεται υπερήφανα με την καρδιά της Κρήτης.

Ο ΟΦΗ είναι πολύ κοντά στην πρώτη του επαναφορά με σημαία την επανεκκίνηση. Ο Εργοτέλης ψάχνεται σε ένα θολό τοπίο που συνθέτουν οι παγίδες των διατάξεων της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας. Υπάρχουν άνθρωποι να τους οδηγήσουν. Εκείνο ωστόσο που θα είναι επιτυχές και θα δίνει αξία στο νέο ξεκίνημα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα θωρακιστούν για να επιτευχθεί μια υγιής και αντάξια επαναφορά, δημιουργώντας πρότυπα που θα συνδέονται με όλα όσα ταιριάζουν και ωφελούν την ίδια την κοινωνία. Να κοιτάξουν στο χρόνο μπροστά, χωρίς να παγιδευτούν στο βούρκο της κεντρικής σκηνής και να απαλλαγούν από τις κακοήθεις συνήθειες και πρακτικές του παρελθόντος στο ίδιο το εσωτερικό τους. Σε πρόσωπα και καταστάσεις... Έτσι, αξίζει να ζήσουμε την πορεία! Με την άμεση προσαρμογή στο πνεύμα της δικής μας κουλτούρας, που θα αναπτερώνει διαρκώς το ενδιαφέρον των πολλών...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News