Ειδήσεις

Σώθηκε από θαύμα γυναίκα που έπεσε σε γκρεμό 60 μέτρων

Από θαύμα σώθηκε το μεσημέρι μια Γαλλίδα τουρίστρια μετά από βουτιά σε χαράδρα βάθους 60 μέτρων λίγο έξω από τη Ροδιά Μαλεβιζίου.

Το ατύχημα αντιλήφθηκαν εγκαίρως οι κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν στο πλευρό της τραυματισμένης γυναίκας και βοήθησαν τα σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ να φτάσουν στο σημείο και να ανασύρουν το θύμα εγκαίρως από το γκρεμό.

Η 51χρονη γυναίκα σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα καθώς παρά την πτώση σε χαράδρα διατηρούσε τις αισθήσεις της και επικοινωνούσε με τους ανθρώπους που έσπευσαν στο πλευρό της και προσπάθησαν να την καθησυχάσουν μέχρι να καταρριχηθούν στο σημείο διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ.

Μέσα σε λίγα λεπτά διασώστες και κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να ανεβάσουν το φορείο μέχρι το σημείο όπου περίμενε το ασθενοφόρο.

Σοκαρισμένη η γυναίκα δεν άφηνε το χέρι του ανθρώπου που βρέθηκε πρώτος κοντά της και προσπαθούσε να της δίνει κουράγιο μέχρι να φτάσουν στο σημείο άνδρες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ.  

Το ατύχημα που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή στην άτυχη γυναίκα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι όταν το Ι.Χ. που οδηγούσε με κατεύθυνση από την Αχλάδα προς τη Ροδιά Μαλεβιζίου, ξέφυγε από τη πορεία του και έπεσε στο γκρεμό.  

Ο τρομακτικός θόρυβος από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου στα βράχια σήκωσε στο πόδι την περιοχή και σήμανε συναγερμό στις Αρχές που κατάφεραν μέσα σε χρόνο ρεκόρ να ξεκινήσουν την προσπάθεια απεγκλωβισμού της 51χρονης Γαλλίδας από τα συντρίμμια.

Ακόμη και οι ίδιοι οι διασώστες δεν πίστευαν πως παρά την απίστευτη βουτιά και την καταστροφή του αυτοκινήτου το θύμα βρισκόταν σε καλή κατάσταση, με την ίδια να παραπονιέται για πόνους στον αυχένα και την πλάτη της.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια