default-image

Αθώοι όλοι και στη 2η δίκη για την παραλιακή

Κρήτη
Αθώοι όλοι και στη 2η δίκη για την παραλιακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώοι κρίθηκαν νωρίτερα σήμερα (20/4) άπαντες οι κατηγορούμενοι που δικάζονταν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την υπόθεση της σύνδεσης της παραλιακής λεωφόρου της Νέας Αλικαρνασσού με την οδό Σεφέρη.

Έτσι, μετά την απαλλαγή των «27» την προηγούμενη εβδομάδα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στα «Θαλασσινά» της Νέας Αλικαρνασσού, σήμερα το Δικαστήριο εξέδωσε ακόμη μια αθωωτική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή δίκη ήταν κατηγορούμενοι ο τότε δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι. Και οι 19 αθωώθηκαν, καθώς η Έδρα έκρινε ότι «δεν ήθελαν να ωφελήσουν κανέναν άλλον εκτός της κοινωνίας».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή τρίων εκ των 19. Ο λόγος για τον τότε δήμαρχο, Βαγγέλη Σισαμάκη, τον τότε πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον τότε αντιδήμαρχο τεχνικών Έργων του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού.

Το Δικαστήριο, ωστόσο, δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και αθώωσε και τους 19 κατηγορούμενους.

Μετά τη δεύτερη αθώωσή τους μέσα σε διάστημα μιας μόλις εβδομάδας, μερικοί εκ των κατηγορουμένων ξέσπασαν, εκφράζοντας την οργή τους απέναντι στον ιδιώτη-μηνυτή, ο οποίος διατηρεί ακίνητα στην περιοχή της Αλικαρνασσού και ο οποίος είχε κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ιδιώτης ζήτησε μετά την ολοκλήρωση της δίκης, να φύγει από την πίσω πόρτα του Δικαστηρίου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News