Ειδήσεις

Θα "έριχναν" στην αγορά 57.000 κροτίδες και βεγγαλικά

Χιλιάδες κροτίδες, καθώς και βεγγαλικά, ρουκέτες, πυροτεχνήματα, καπνογόνα, αλλά και παιδικά αθύρματα, βρέθηκαν στην κατοχή 42χρονης στα Χανιά, η οποία συνελήφθη αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Μουσούρων, ενώ ακόμα ένας 26χρονος, συνελήφθη το πρωί στo Ηράκλειο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 27.046 κροτίδες.

Στην κατοχή της 42χρονης ημεδαπής, η οποία συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, στα Χανιά το πρωί της Τετάρτης και συγκεκριμένα σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 29.340 κροτίδες, 424 βεγγαλικά, 1.302 πυροτεχνήματα, 1.214 καπνογόνα και 21.449 παιδικά αθύρματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, για την πρόληψη και καταστολή της παράνομης κατοχής και πώλησης βεγγαλλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της 42χρονης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, πενήντα τρεις χιλιάδες επτακόσια σαράντα εννέα (53.749) είδη πυροτεχνίας διαφόρων τύπων.

Συγκεκριμένα:

? Είκοσι εννέα χιλιάδες τριακόσιες σαράντα (29.340) κροτίδες,

? Τετρακόσια είκοσι τέσσερα (424) βεγγαλικά,

? Είκοσι (20) ρουκέτες,

? Χίλια τριακόσια δύο (1.302) πυροτεχνήματα,

? Χίλια διακόσια δεκατέσσερα (1.214) καπνογόνα και

? Είκοσι μία χιλιάδες τετρακόσια σαράντα εννέα (21.449) παιδικά αθύρματα.   

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Χειροπέδες για 26χρονο που κατείχε παράνομα 27 χιλ. κροτίδες

Συνελήφθη, το πρωί της Τετάρτης, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 26χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, για την πρόληψη και καταστολή της παράνομης κατοχής και πώλησης βεγγαλλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, σήμερα (20.04.2016) το πρωί, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26.650 κροτίδες.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 26χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 2.046 κροτίδες.

Κατασχέθηκαν συνολικά 27.046 κροτίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια