default-image

Και το Ηράκλειο φωνάζει #ΑΡΚΕΤΑ

Κρήτη
Και το Ηράκλειο φωνάζει #ΑΡΚΕΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο θα συμμετάσχει ενεργά στο κίνημα #ΑΡΚΕΤΑ, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας αφύπνισης ?#NuitDebout,? την Κυριακή 15 Μαΐου, που φιλοδοξεί να είναι μια μέρα έναρξης κινητοποιήσεων διαρκείας σε όλον τον πλανήτη.

Φιλοσοφία του κινήματος είναι η έκφραση της αντίθεσης με την παρούσα κατάσταση μέσα από την κατάληψη διαρκείας κεντρικών πλατειών. Στο Ηράκλειο οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ελευθερίας.

«Λέμε #ΑΡΚΕΤΑ στην μνημονιακή κατοχή της χώρας. Κυρίαρχος της χώρας είναι ο Ελληνικός λαός και κανένας άλλος. Στις 5/7/15 είπαμε ΟΧΙ στην μνημονιακή λιτότητα και εννοούμε ΟΧΙ.

Λέμε #ΑΡΚΕΤΑ στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Λέμε #ΑΡΚΕΤΑ στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην de facto κατάργηση από το κράτος της Συνταγματικής νομιμότητας.» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η σκέψη μας είναι να είμαστε όλοι συνδιοργανωτές αυτής της προσπάθειας» τόνισε ο Λευτέρης Μουστακάκης, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να φέρει το κίνημα στο Ηράκλειο.

Το κίνημα ξεκίνησε στη Γαλλία, και ήδη υπάρχει ανταπόκριση από άλλες χώρες και ιδιαίτερα από την Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως θα συμμετάσχουν όλοι οι νομοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News