default-image

Νοτιάδες με ζέστη μέχρι σήμερα,γιατί από αύριο..

Κρήτη
Νοτιάδες με ζέστη μέχρι σήμερα,γιατί από αύριο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα ύψη θα ανέβει ο υδράργυρος σήμερα Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά το μεσημέρι τους 34 βαθμούς κελσίου! Ωστόσο, από αύριο Πέμπτη και μετά αναμένεται αλλαγή του σκηνικού, με πτώση της θερμοκρασίας και βοριαδάκια, που θα μας αναγκάσουν και πάλι να ξαναφορέσουμε τις ζακέτες και τα μπουφάν, που τις τελευταίες ημέρες αφήσαμε στην άκρη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, από χθες το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι οι νοτιάδες, οι οποίοι θα ενισχυθούν το πρωί της Πέμπτης, οπότε και θα πνέουν στα 5-6, τοπικά 7 μποφόρ, ειδικά σε βόρειες περιοχές του νησιού, όπως ανατολικά του Αποκόρωνα Χανίων, στην περιοχή του Ρεθύμνου, στο Ηράκλειο και τη Σητεία.

Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στις βόρειες κυρίως περιοχές της Κρήτης, με τη θερμοκρασία γενικότερα στο νησί να κυμαίνεται στους 26-27 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε βόρειες περιοχές αναμένεται να ξεπεράσει τους 30, αγγίζοντας μέχρι και τους 34 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες υψηλές, αραιές νεφώσεις που όμως, όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, δε θα επηρεάσουν τη θερμοκρασία.

Αλλαγή του σκηνικού

Από σήμερα το απόγευμα όμως το νησί μας αναμένεται να επισκεφτεί ένα βόρειο ρεύμα, γεγονός που θα συνοδεύεται από σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρκετά αισθητή από το βράδυ κιόλας. Για αύριο Πέμπτη το βόρειο ρεύμα θα ενισχυθεί και έτσι το σκηνικό του καιρού θα είναι κάπως συννεφιασμένο, ειδικά στις βόρειες ημιορεινές ζώνες, όπου πιθανότατα να σημειωθούν κατά τις πρωινές ώρες ασθενή φαινόμενα παροδικής βροχής.

Την ίδια ημέρα οι βοριάδες θα φτάσουν σε ένταση τα 5-6 και τοπικά στα πελάγη τα 7 μποφόρ, ενώ στο δυτικό Κρητικό πέλαγος θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση έως και 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες ημέρες, με την ελάχιστη τιμή της να κυμαίνεται στους 12 βαθμούς και τη μέγιστη στους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή το βόρειο ρεύμα, λίγο πιο εξασθενημένο, συνεχίζει να υφίσταται, με τους ανέμους να κυμαίνονται στα 4-5 μποφόρ, τον καιρό να είναι σχετικά καλός και τη θερμοκρασία, σε λογικά για την εποχή επίπεδα, να κυμαίνεται από 12-23 βαθμούς Κελσίου.

Από το Σάββατο αναμένεται και πάλι σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 24 βαθμούς, όπως και εξασθένηση των ανέμων. Το βράδυ όμως η θερμοκρασία θα πέφτει στους 12 βαθμούς. Από την Κυριακή όμως πάλι αναμένεται ενίσχυση του νοτιά, με τον υδράργυρο να φτάνει ξανά στους 30 βαθμούς Κελσίου!

Για τη Μεγαλοβδομάδα

Όσον αφορά τώρα στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αν και όπως τόνισε ο κ. Λέκκας είναι κάπως νωρίς να πούμε το παραμικρό, ο καιρός τις πρώτες ημέρες θα είναι καλός, με κάπως υψηλές τιμές θερμοκρασίας.

Ρεπορτάζ:Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News