Ειδήσεις

Σήμερα η απόφαση για την παραλιακή

Σήμερα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για την υπόθεση της σύνδεσης της παραλιακής λεωφόρου της Νέας Αλικαρνασσού με την οδό Σεφέρη. Η δίκη, η οποία ξεκίνησε προχθές Δευτέρα, θα συνεχιστεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών των κατηγορουμένων.

Εν συνεχεία, θα υπάρξει η  πρόταση του εισαγγελέως, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και - εκτός απροόπτου - η ετυμηγορία του Δικαστηρίου αναφορικά με τους συνολικά 19 κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω δίκη κατηγορούμενοι είναι ο Βαγγέλης Σισαμάκης - ως δήμαρχος του πρώην καποδιστριακού Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού - και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καθώς φέρονται να αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις σχετικές εργασίες παρά το ότι δεν είχε γίνει σχετική μελέτη για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, ενώ φέρεται να μην είχε εφαρμοστεί και το σχέδιο πόλης.

Εξάλλου, προχθές, κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης, αποβλήθηκε από τη δίκη η πολιτική αγωγή, καθώς το Δικαστήριο έκρινε ότι ο ιδιώτης, ο οποίος είχε υποβάλει μήνυση για την υπόθεση, δεν έχει «έννομο συμφέρον». Ειδικότερα, αποφασίστηκε ότι υπάρχει έλλειψη έννομου συμφέροντος για το μηνυτή, καθώς τα ακίνητά του βρίσκονται μακριά από την οδό Σεφέρη.

 Σημειώνεται, τέλος, ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε άλλη δίκη που σχετίζεται με την παραλιακή λεωφόρο της Νέας Αλικαρνασσού, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους που δικάζονται σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Σχόλια