Ειδήσεις

Οπλοστάσιο μαμούθ:Πού θα πάνε 5.000 όπλα- 500.000 σφαίρες

Στο οπλοστάσιο του Λιμενικού και της Ελληνικής Αστυνομίας θα  καταλήξουν τα όπλα και τα φυσίγγια που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και είχαν εντοπιστεί όπως είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ η "ΚΡΗΤΗ TV". Τα όπλα βρίσκονται ακόμη σε κοντέινερ έξω από το Λιμεναρχείο και πρόκειται να μεταφερθούν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται.

5.000 όπλα και 500.000 σφαίρες που παραμένουν σε κοντέινερ, έξω από το κτήριο του Λιμεναρχείου Ηρακλείου αποφασίστηκε και με εισαγγελική παραγγελία να μεταφερθούν στα οπλοστάσια του λιμενικού και της ελληνικής αστυνομίας, μετά την κατάσχεσή τους από τα αμπάρια του πλοίου HADDAT στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Απόφαση μετα από 9 μήνες

Μετά από 9 μήνες που το οπλοστάσιο παραμένει εκτεθειμένο στο λιμάνι οι διαδικασίες φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί και είναι θέμα ημερών το φορτίο να καταλήξει…το μισό στην Ελληνική Αστυνομία και το υπόλοιπο μισό στο Λιμενικό, ενισχύοντας τον εξοπλισμό ακόμη και για το κομμάτι της  εκπαίδευσης όπως τόνισε ο λιμενάρχης Ηρακλείου.

Το ημερολόγιο έγραφε 1η Σεπτεμβρίου 2015, όταν μετά από ρεσάλτο των "ράμπο" του Λιμενικού στο φορτηγό πλοίο "Haddat 1", στα ανοιχτά της Ιεράπετρας, αποκαλύφθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, έκτοτε με το πλοίο ακολουθείται ολόκληρη διαδικασία με σκοπό να εκποιηθεί. Μπορεί να χρειάστηκαν μήνες ωστόσο πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να μεταφερθούν.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Σχόλια