default-image

Δ.Βιάννου: Μετα το "ηλεκτροσόκ" της ΔΕΗ εξοφλεί.. σε δόσεις

Κρήτη
Δ.Βιάννου: Μετα το "ηλεκτροσόκ" της ΔΕΗ εξοφλεί.. σε δόσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον …ηλεκτρισμό  λόγω της επιχειρούμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης στον δήμο Βιάννου, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ και αφού ακολούθησε προσωρινό πάγωμα της σχετικής διαδικασίας, ο δήμαρχος Βιάννου έχοντας στο πλευρό του, τους 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την αποπληρωμή των χρεών.

Νηνεμία μετά την…καταιγίδα, ανάμεσα σε ΔΕΗ και Δήμο Βιάννου, με αφορμή τα ληξιπρόθεσμα χρέη της δημοτικής αρχής προς την επιχείρηση, τα οποία αγγίζουν το 1.300.000 ευρώ.

Ο Παύλος Μπαριτάκης μαζί με τους 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη, ο οποίος έδειξε να κατανοεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η δημοτική αρχή και με τη συνάντηση να διεξάγεται σε καλό κλίμα.

Με...δόσεις η εξόφληση

Όπως συμφωνήθηκε, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δήμου μέχρι τον Απρίλιο του 2015 ρυθμίζονται σε 100 δόσεις, με τη δημοτική αρχή να δεσμεύεται ότι θα είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις της προς τη ΔΕΗ.

Και μπορεί οι δύο πλευρές να "έδωσαν" τα χέρια, όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις για την τήρηση ή όχι της ρύθμισης από τον δήμο καθώς αυτό εξαρτάται από την ανταπόκριση ή όχι των οφειλετών προς τον δήμο.

Θα αφαιρεί υδρόμετρα

"Τρέξτε να ρυθμίσετε τα χρέη σας", το μήνυμα που απευθύνει τώρα ο δήμαρχος Βιάννου ο οποίος κάνει σαφές ότι από τον ερχόμενο μήνα, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα, όπως η αφαίρεση υδρομέτρων, μπλοκάρισμα ΑΦΜ και όχι μόνο.

Το μεγάλο «αγκάθι» είναι τα χρέη δημοτών προς το δήμο σε σχέση με το αρδευτικό νερό, ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, όταν τα χρέη του δήμου προς την ΔΕΗ ανέρχονται σε 1.300.000 ευρώ!

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News