default-image

Πότε επιστρέφει ο εφιάλτης των πλειστηριασμών

Κρήτη
Πότε επιστρέφει ο εφιάλτης των πλειστηριασμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοντεύουν τους χίλιους οι πλειστηριασμοί ακινήτων που έχουν αποτραπεί στο Ρέθυμνο από τον Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ "κόκκινα" εκτιμώνται ότι είναι τα 2/3 των δανείων. Οι δανειολήπτες φοβούνται ότι τα χειρότερα έπονται με τη λήξη των κινητοποιήσεων του δικηγορικού κλάδου, που θα σημάνει νέο γύρο εκποίησης των περιουσιών τους.

Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών ακινήτων επιστρέφει,καθώς μετά την άτυπη και πρόσκαιρη παύση "πυρός" ανάμεσα σε δανειολήπτες και τράπεζες, μόλις σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, θα απειλούνται εκ νέου με πλειστηριασμούς και διαταγές πληρωμών οι έχοντες κόκκινα δάνεια.

Κάθε Τετάρτη "μπλόκο" στα δικαστήρια

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ), Σήφης Σουχλάκης τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι μόλις λήξουν οι κινητοποιήσεις του δικηγορικού κλάδου θα επιστρέψουν στα δικαστήρια κάθε Τετάρτη για να συνεχίσουν να αποτρέπουν τους πλειστηριασμούς, όπως και ότι και οι ίδιοι θα λάβουν νομικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουν τα ξένα funds.

5.000 "κόκκινα" δάνεια στο Ρέθυμνο

Μόνο στο Ρέθυμνο πάνω από 800 πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν αποτραπεί την τελευταία διετία, ενώ στο νόμο Καστέλη έχουν υπαχθεί 3.000 δανειολήπτες για να διασώσουν την πρώτη τους κατοικία. Μαζί με αυτά των  επιχειρηματιών, τα "κόκκινα" δάνεια ξεπερνούν τις 5.000 στο νομό.

Το μέλος του ΣΑΟΡ και επιχειρηματίας, Μιχάλης Βερυκάκης, καταγγέλλει ότι δεν μπορούν πια να έρθουν σε καμία συνεννόηση με το τραπεζικό σύστημα με επίσημο έγγραφο τρόπο και ανησυχεί για τα χειρότερα που έπονται, αφού φαίνεται να μην υπάρχει πια καμία θέληση για συμβιβασμό.

Ο Δημήτρης Δήμας, επιχειρηματίας και δανειολήπτης, θεωρεί ότι υπεύθυνες είναι διαχρονικά οι κυβερνήσεις, ενώ δεν αργεί και η ώρα που το πρόβλημα θα γιγαντωθεί περαιτέρω, αφού ήδη εκτιμά ότι τα 2/3 των δανείων στο Ρέθυμνο είναι μη εξυπηρετούμενα.

Ο μεγαλύτερος φόβος των δανειοληπτών είναι μήπως και τελικά στα ξένα funds δεν πωληθούν μόνο τα δάνεια, αλλά και οι τίτλοι ιδιοκτησιών με αποτέλεσμα να απειλούνται πλέον όχι με πλειστηριασμό, αλλά ακόμα και με έξωση από τις περιουσίες τους.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News