default-image

Προτάσεις για καθαρότερη πόλη ενόψει τουριστικής σεζόν

Κρήτη
Προτάσεις για καθαρότερη πόλη ενόψει τουριστικής σεζόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις προτάσεις της για καθαρότερη πόλη, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, καταθέτει με επιστολή της προς τον δήμο η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων.

«Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τουρισμός και καθαριότητα πηγαίνουν μαζί» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η Ένωση, με την επισήμανση ότι «δεν μπορεί να νοούνται τουριστικές περιοχές με σκουπίδια, ρύπανση παραλιών ή δρόμων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων. Η έλλειψη σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον διώχνει τον τουρισμό».

Παράλληλα, καλεί πολίτες και επιχειρήσεις να φροντίζουν καθημερινά για ένα καθαρό περιβάλλον και προτείνει την έναρξη καμπάνιας ενημέρωσης προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης, η Ένωση ζητά από τον δήμο να υπάρχει συστηματικός καθαρισμός των παραλιών με μηχανικά μέσα, σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, το συχνό σκούπισμα των δρόμων και πεζοδρομίων, τη συγκέντρωση των λαδιών από επιχειρήσεις εστίασης, τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου των αδέσποτων ζώων, την ανακαίνιση και φροντίδα στις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας, το πλύσιμο κεντρικών πλατειών και πεζοδρομίων με νερό υπό πίεση, καθώς και τη βελτίωση του τάπητα στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Η καθαριότητα σε δημόσιους χώρους και παραλίες είναι ένα από τα τρωτά σημεία του τουριστικού προϊόντος των Χανίων, όπως ανέφεραν ξένοι επισκέπτες, απαντώντας στην τελευταία μεγάλη έρευνα για τον τουρισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2015, στα Χανιά. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 89% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει την ικανοποίησή του για την καθαριότητα των τουριστικών καταλυμάτων όπου διέμειναν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News