Ειδήσεις

Στο χειρουργείο 20χρονος- Ελπίζουν σε καλή είδηση από τη ΜΕΘ

Βαριά και κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του νεαρού, θύμα τροχαίου που σημειώθηκε ξημερώματα της περασμένης Κυριακής  στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου  και είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τον δικό του σοβαρό τραυματισμό και την αεροδιακομιδή ενός ακόμη συνοδηγού, που επέβαινε στο ίδιο όχημα, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας .

Το απόγευμα της Τρίτης ο 20χρονος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση καθώς έφερε τραυματική κάκωση. Συγκεκριμένα είχε υποστεί ρήξη βρόγχου με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένο το χειρουργείο, ενώ η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Τα λεπτά και οι ώρες περνούν αργά και βασανιστικά για το  20χρονο που νοσηλεύεται για τρίτο 24ώρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας , έχουν σταθεροποιηθεί οι λειτουργίες των υπολοίπων οργάνων ,χωρίς όμως αυτό να αφήνει περιθώρια για κάποια αχτίδα αισιοδοξίας καθώς αυτό που προέχει είναι η εγκεφαλική του λειτουργία η οποία και δεν έχει σταθεροποιηθεί.

 Εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης , ο νεαρός υπέστη πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και τα πλευρά, αλλά και βαριές κακώσεις στον πνεύμονα που "σκίστηκε, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ Κιούλπαλης, και είχαν ως αποτέλεσμα  να του προκαλέσουν αμέσως ασφυξία και να σταματήσει η αναπνοή του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε ,τον μετέφερε χωρίς αισθήσεις και διασωληνωμένο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, χωρίς όμως να λειτουργεί η καρδιά. Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης όπου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν ,δίνοντάς του μια ακόμη ,πολύτιμη πλέον  όπως αποδεικνύεται, ευκαιρία για την ίδια τη ζωή του.

Το γεγονός ωστόσο ότι αφενός μεσολάβησαν κάποια λεπτά της ώρας που ο εγκέφαλος έμεινε χωρίς οξυγόνο, αφετέρου ότι είχε διακοπεί η καρδιακή του λειτουργία, διαδραμάτισαν αρνητικό ρόλο στην πορεία της υγείας του τραυματία, υπογραμμίζει ο διευθυντής της ΜΕΘ, προσθέτοντας με έμφαση ότι η καρδιά ξεκίνησε να χτυπά μετά από ώρα και πάλι στο νοσοκομείο.

Στο πλευρό του νεαρού οι δικοί του άνθρωποι

 Ώρες αγωνίας βιώνει όπως είναι φυσικό και η οικογένεια του που έχει ήδη ενημερωθεί αναλυτικά από τον κ. Κιούλπαλη για την πορεία του αγαπημένου της προσώπου, ελπίζοντας η "ανάσταση" να έρθει σε εκείνους νωρίτερα και το παλικάρι τους να καταφέρει να βγει νικητής από αυτήν την πολύ άσχημη περιπέτεια.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια