Ειδήσεις

Δυναμιτίζουν την εξεύρεση λύσης οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου

Η προγραμματισμένη τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου και ορισμένων ξενοδόχων του νομού, δεν πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, «γιατί με πρόσχημα την αποχή των δικηγόρων, οι ξενοδόχοι δεν παρέστησαν».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των εργαζομένων, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, όπου παρουσιάστηκε η γνωμάτευση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου, με την οποία θεωρείται καταχρηστική η υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, (Σ.Σ.Ε.) με ενώσεις προσωπικού σε καιρό μη πλήρους λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο προγραμμάτισε νέα τριμερή συνάντηση για την Τρίτη 26-04-2016, «καλώντας τους ξενοδόχους να παραστούν και να λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι προκάλεσαν, ενώ επισημαίνεται πως στις τριμερείς συναντήσεις δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δικηγόρων, είναι, όμως, υποχρεωτική η παρουσία της διοίκησης των επιχειρήσεων».

Για να γίνει σαφές το πρόβλημα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Παρότι έχει υπογραφεί κλαδική Σ.Σ.Ε., πολλοί ξενοδόχοι του Ν. Ηρακλείου αποχώρησαν από το εργοδοτικό σωματείο, για να αποφύγουν την εφαρμογή της και, παράλληλα, προχώρησαν στην υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε με ενώσεις προσωπικού εργαζομένων που συνέστησαν οι ίδιοι σε «νεκρή» τουριστικά περίοδο, πράγμα που είναι καταχρηστικό.

Το υπουργείο τονίζει πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των κλιμακίων ελέγχου, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, τονίζοντας ότι θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια