Ειδήσεις

Ανοίγει ο ΒΟΑΚ το Σάββατο του Λαζάρου

Το 2016 θα είναι χρονιά ορόσημο για μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, όπως εκτιμά ο Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Χρήστο Σπίρτζη για Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι, ΒΟΑΚ και για το μεγάλο οδικό έργο Πάνορμο - Εξάντης, ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης, στην Αθήνα το επόμενο δεκαήμερο.

Εντωμεταξύ, από το ερχόμενο Σάββατο το οδικό τμήμα της νέας εθνικής οδού από κόμβο Γουρνών έως κόμβο Καστελίου δίνεται στη κυκλοφορία, καθώς ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες εργασίες στο πλαίσιο του έργου Γούρνες Χερσόνησος, με το συνολικό έργο να ολοκληρώνεται στις αρχές του 2018.

Ό,τι δεν μπορούσε να γίνει σε 6 μήνες, έγινε μόλις σε έναν μήνα όπως παραδέχονται οι αρμόδιοι, με τμήμα της νέας εθνικής οδού να κλείνει και πάλι, με το νέο έτος για την επίσπευση των εργασιών.

Στο επίμαχο σημείο βρέθηκε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ προηγήθηκε σύσκεψη με στελέχη του ΟΑΚ και με τον εργολάβο.

Ξεμπλοκάρει ο δρόμος της Μεσσαράς

Την ίδια ώρα, ξεμπλοκάρει ο δρόμος της Μεσσαράς.Με απόφαση του υπουργείου ανατέθηκε στον δεύτερο εργολάβο το τελευταίο κομμάτι του έργου Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά , μήκους 8 χιλιομέτρων.Όπως εκτιμάται, στα τέλη Μαϊου θα υπογραφεί η σύμβαση, η οποία ανοίγει τον δρόμο της ολοκλήρωσης του αναπτυξιακού έργου, σε χρονικό ορίζοντα 18 μηνών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια