Ειδήσεις

Εκδήλωση για προκλήσεις και προοπτικές στο διάστημα

Εκδήλωση με θέμα: «Ο άνθρωπος στο διάστημα: Προκλήσεις και Προοπτικές» οργανώνει η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Γαζίου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο Φυσικών ΠΕ04 και υπεύθυνο επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης της σχολικής μονάδας κ. Γεώργιο Χατζηδάκη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου που βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 60 στο Γάζι με κεντρικό ομιλητή το Δρ. Ανδρέα Φλουρή.

Πρόγραμμα

19:00 - 19:10:      Παρουσίαση από τους μαθητές της ομάδας DiaSat του πειράματος που θα πραγματοποιήσουν στην πόλη Santa Cruz της Πορτογαλίας από 22 έως 26 Ιουνίου 2016 στα πλαίσια της συμμετοχής τους στον τελικό του διαγωνισμού      2016 European Cansat Competition που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

19:10 - 19:30:      Εικονικό ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με πειράματα που θα παρουσιάσουν η κ. Ελευθερία Φανουράκη, βιολόγος PhD και υπεύθυνη 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου και ο κ. Γεώργιος Χατζηδάκης, χημικός PhD και σχολικός σύμβουλος φυσικών ΠΕ04 Νομού Ηρακλείου.

19:30 - 20:30: Ομιλία Δρ. Ανδρέα Φλουρή με θέμα τη Διαστημική Φυσιολογία. Ο Δρ. Φλουρής είναι Ερευνητής στην Περιβαλλοντική Φυσιολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Επισκέπτης Καθηγητής στην Περιβαλλοντική Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ottawa.

20:30 - 21:00: Ερωτήσεις - Διάλογος με το κοινό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του 1ου και 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου, του Δήμου Μαλεβιζίου, του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Π.Τ. Κρήτης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Γαζίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια