Ειδήσεις

Ξαδέλφια έκρυβαν ολόκληρο οπλοστάσιο

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στα χέρια δυο εξαδέλφων έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από οργανωμένη επιχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες στα Χανιά.

Όπως έκανε γνωστό κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Πάρις Χηνόπουλος, οι δύο δράστες συνελήφθησαν, καθώς ήταν αποδέκτες από μεταφορική εταιρεία δύο δεμάτων τα οποία περιείχαν όπλα.

Μέσα στα δέματα σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Έντεκα πιστόλια, έξι περίστροφα, καθώς και τέσσερις γεμιστήρες πιστολιού, τρεις γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου τύπου Καλάσνικοφ και διάφορα τμήματα πολεμικού τυφεκίου τύπου Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση ο 29χρονος κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια.

Στην συνεχή προσπάθεια των διωκτικών αρχών για πάταξη και περιορισμό κάθε μορφής παραβατικότητας αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Ανδρέας Δασκαλάκης.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας δύο ημεδαποί συνελήφθησανγια παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, στα Χανιά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα πιστόλια και έξι περίστροφα. Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανταλλακτικά πολεμικού όπλου τύπου Kalasnikov.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Συνελήφθησαν σήμερα (18.04.2016) το πρωί, στα Χανιά, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 29 ετών, οι οποίοι κατείχαν μεγάλο αριθμό όπλων.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο ημεδαπών είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Στην αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες και διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι ο 31χρονος ήταν παραλήπτης δύο δεμάτων τα οποία είχαν παραδοθεί πρόσφατα σε μεταφορική εταιρεία και εκκρεμούσε η παράδοσή τους σε αυτόν».  

Σχόλια