Ειδήσεις

Διέκοψε για την Τετάρτη το Δικαστήριο

Tην ερχόμενη Τετάρτη (20/4) θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της σύνδεσης της παραλιακής λεωφόρου της Νέας Αλικαρνασσού με την οδό Σεφέρη.

Ειδικότερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση, διέκοψε τη δίκη λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Σημειώνεται ότι η δίκη διεκόπη κατά τη διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων.

Έτσι, την Τετάρτη, η δίκη θα συνεχιστεί με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων, την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και -κατά πάσα πιθανότητα- την έκδοση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή δίκη είναι μία από τις πολλές που αφορούν στην περιβόητη υπόθεση της παραλιακής. Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, δίκη κατηγορούμενοι είναι Βαγγέλης Σισαμάκης - ως δήμαρχος του πρώην καποδιστριακού Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού - και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις σχετικές εργασίες, παρά το ότι δεν είχε γίνει σχετική μελέτη για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, ενώ δεν είχε εφαρμοστεί και το σχέδιο πόλης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα αποβλήθηκε από τη διαδικασία η πλευρά της πολιτικής αγωγής, καθώς η Έδρα έκρινε ότι ο ιδιώτης που υπέβαλε μήνυση, δεν έχει έννομο συμφέρον αναφορικά με την επίμαχη υπόθεση που εκδικάζεται.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια