Ειδήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση-Σε 18 μήνες παραδίδεται το Πολιτιστικό

Σε 18 μήνες θα είναι έτοιμο το Πολιτιστικό «στολίδι» του Ηρακλείου, σύμφωνα με τους αρμοδίους, οι οποίοι επιμένουν ότι το έργο σύντομα θα ολοκληρωθεί και μάλιστα με χρηματοδότηση 11, 5 εκατ. ευρώ του δήμου Ηρακλείου.

Τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές απεικονίσεις από το πώς θα είναι η αίθουσα θεάτρου του νέου Πολιτιστικού μόλις ολοκληρωθεί (1)

(2)

"Έπεσαν" τη Δευτέρα υπογραφές για τη β' φάση που θα ολοκληρώσει το Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η ΔΕΠΤΑΗ υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, την "ΚΑΣΤΩΡ", σε μια εξέλιξη που προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα...

(3)

(4)

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" από τη μια υπάρχει ανακούφιση για το ότι δρομολογείται επιτέλους η ολοκλήρωση της νέας πολιτιστικής στέγης της Κρήτης - ολοκλήρωση την οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον όλα πάνε κατ' ευχήν με την εργολαβία, μπορούμε να περιμένουμε σε μια διετία από σήμερα - από την άλλη, ωστόσο, δε λείπουν τα αισθήματα θυμηδίας για το ότι χάθηκαν, όπως αποδείχτηκε στην πράξη... αναίτια 2 χρόνια, για να ανατεθεί τελικά η β' φάση στον ίδιο εργολάβο που την είχε πάρει το 2014!

Οι υπογραφές "έπεσαν" τη Δευτέρα με την ελπίδα να ξεμπλοκάρει το έργο

Η Δευτέρα λοιπόν αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο στην πορεία υλοποίησης του μεγαλόπνοου έργου, αφού πλέον η β' φάση ξεμπλόκαρε και ξεκινά να υλοποιείται. Με την ολοκλήρωση της β' φάσης, που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση χώρων και αιθουσών, το θεατρικό εξοπλισμό κ.τ.λ., το Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο θα αποκτήσει επιτέλους την τελική του μορφή. Και θα μπορεί πια να λειτουργεί πλήρως, να φιλοξενεί παραστάσεις, συνέδρια κ.τ.λ...

Το έργο της β' φάσης έχει κόστος 11.390.587,20 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) και ο χρόνος περαίωσης των εργασιών έχει οριστεί σε 540 μέρες (18 μήνες περίπου).

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης- Γεωργία Μακάκη

Σχόλια