default-image

Χανιά, Έκθεση φωτογραφίας για το προσφυγικό

Ελλάδα
Χανιά, Έκθεση φωτογραφίας για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το προσφυγικό ζήτημα είναι το θέμα της νέας έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε σήμερα στα Χανιά. Η έκθεση βρίσκεται στο φουαγιέ του δημαρχείου της πόλης και διοργανώνεται από τo Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) σε συνεργασία με τον δήμο Χανίων.

Όπως δήλωσε, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, Μάρκος Χατζησάββας,«η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΕΘΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας». Ο κ. Χατζησάββας πρόσθεσε ότι «η διοργάνωση της έκθεσης είναι ένα πρώτο βήμα που οφείλομε όλοι να κάνομε ώστε να σταματήσουν οι πόλεμοι».

Στην έκθεση, η οποία έχει στόχο να αναδείξει τον ρόλο της γυναίκας-πρόσφυγα και να ενισχύσει τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, συμμετέχουν, με 40 έργα τους, φωτορεπόρτερς που ασχολήθηκαν με το προσφυγικό ζήτημα.

«Είναι μία χρήσιμη και σημαντική πρωτοβουλία να αναδειχθεί ο ρόλος της γυναίκας, ιδιαίτερα τώρα που βιώνομε το προσφυγικό δράμα» τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και επισκεψιμότητα τον Μάρτιο στη στάση του μετρό στο Σύνταγμα, συμμετέχουν οι δημιουργοί: Μάριος Λώλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερς με φωτογραφίες από κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, Μάρω Κουρή, η οποία συνόδευσε μία ομάδα προσφύγων σε όλη τη διαδρομή από τη Συρία μέχρι το Βερολίνο, Νίκος Αγγελάκης, φωτορεπόρτερ από τα Χανιά, ο οποίος ακολούθησε τους πρόσφυγες από την Ειδομένη μέχρι τη Βουδαπέστη, Πέτρος Τσακμάκης και Δημήτρης Φωτίου με στιγμιότυπα από τη Λέσβο, Λουίζα Γκουλιαμάκη με έργα από πολλά νησιά και Βασίλης Τσαρτσάνης από την Ειδομένη.

Η έκθεση θα λειτουργεί στο φουαγιέ του δημαρχείου Χανίων μέχρι και την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News