default-image

"Διαζύγιο" με σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία

Κρήτη
"Διαζύγιο" με σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσουνάμι εξελίξεων για τον Κρητικό Τουρισμό… ταράζοντας τα νερά της τουριστικής μας βιομηχανίας, με μεγάλους χαμένους χιλιάδες Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι δε θα κάνουν τελικά διακοπές στην Κρήτη, καθώς θα οδηγηθούν σε άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Τα οξυμένα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ της Robinson, θυγατρική της TUI, με πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Λασίθι, οδήγησαν σε δικαστικές διαμάχες και στο απόλυτο αδιέξοδο, που οδήγησε τελικά στη λήξη της συνεργασίας τους.

Μετά από 38 χρόνια δυναμικής και ισχυρής παρουσίας στην ξενοδοχειακή αγορά του νησιού, το ROBINSON CLUB που αποτελεί θυγατρική εταιρεία ενός από τους μεγαλύτερους τουρ οπεράτορ στον κόσμο, αποχωρεί για τη φετινή σεζόν από την Κρήτη.

Για την αρνητική αυτή εξέλιξη υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ στην Γερμανική εφημερίδα FAZ, με την TUI να ζητά συγνώμη από τους πελάτες της με φόντο τα αρνητικά σχόλια για την κακή τους εξυπηρέτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο πάντως θα λειτουργήσει κανονικά, με τον Ελληνικό Όμιλο να επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε συνεργασίες με όλους τους τουρ οπεράτορς και μεμονωμένους πελάτες δεδομένου ότι το προϊόν του είναι εξαιρετικά ποιοτικό.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, "πάγωμα" κρατήσεων καταγράφεται τις τελευταίες δυο βδομάδες, με τους ξενοδόχους  του νησιού να ποντάρουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News