default-image

Από… ζούγκλα σε πνεύμονα πρασίνου το Πάρκο Καραμανλή

Από… ζούγκλα σε πνεύμονα πρασίνου το Πάρκο Καραμανλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλαδική ημέρα εθελοντισμού "Let's do it Greece", η σημερινή, με εθελοντές της ομάδας Πρασίνου,  ενεργούς πολίτες και  χορηγούς να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον δήμο Ηρακλείου για τη μεταμόρφωση του Πάρκου Καραμανλή στην οδό Λεβίνου, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στην αδιαφορία και στο χρόνο εδώ και τρεις δεκαετίες.

Η "μεταμόρφωση" του Πάρκου Καρακαμνλή, το οποίο θα σκορπίσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους, στις περιοχές Θερίσου και Δειλινών, αποτελούσε αίτημα δεκαετιών κατοίκων στις Εργατικές Κατοικίες της περιοχής.

Πριν από οκτώ μήνες, ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες, οι οποίες συνεχίστηκαν σήμερα, με το σκάψιμο της μεγάλης αυτής έκτασης ενάμιση περίπου στρέμματος, η οποία θα αποκτήσει περισσότερο πράσινο, αστικό εξοπλισμό, παιδική χαρά, ενώ θα αποτελέσει χώρο για τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πρόκειται για μια δράση εξωραϊσμού και φύτευσης στο Πάρκο Καραμανλή, στην οποία συμμετείχαν η Ομάδα Πρασίνου του Δικτύου Εθελοντών του δήμου, η ΔΕΠΑΝΑΛ, το τρίτο διαμέρισμα, η αντιδημαρχία Πρασίνου, κάτοικοι της συνοικίας καθώς και εθελοντές χορηγοί.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News