Ειδήσεις

Αγώνας με ιστορικά αυτοκίνητα αντίκες στα Χανιά

Από αυτοκίνητα αντίκες «πλημμύρισαν» το πρωί οι κεντρικοί δρόμοι των Χανίων λόγω της διεξαγωγής στην πόλη του 7ου παραδοσιακού αγώνα παλαιών αυτοκινήτων που οργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης που αποτελεί πλέον θεσμό.

«Είναι ένας διαφορετικός αγώνας που δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να δουν από κοντά παλαιά αυτοκίνητα - αντίκες και στους διαγωνιζόμενους να απολαύσουν μια όμορφη διαδρομή μέσα στην πόλη», δήλωσε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Βαγγέλης Κακούρης.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 32 παλιά αυτοκίνητα με τα πληρώματα τους διασχίζοντας, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία της δημοτικής αγοράς, κεντρικά σημεία των Χανίων.

Οι συμμετέχοντες έκαναν το γύρο της πόλης μέσω των κεντρικών οδών Δημοκρατίας και Τζανακάκη περνώντας ενδιάμεσα από την πλατεία Δικαστηρίων.

Ο αγώνας περιελάμβανε 3 χρονομετρημένους και ένα ελεύθερο γύρο για κάθε ένα από τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν και τα οποία είχαν χωριστεί σε ομάδες πέντε οχημάτων.

Για κάθε ένα από τους χρονομετρημένους γύρους ο ελάχιστος χρόνος ήταν 2,30 λεπτά και ο μέγιστος 3,50 λεπτά.

Τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν ήταν όλα άριστα συντηρημένα από τους ιδιοκτήτες τους, το πιο παλιό ήταν ένα Ford του 1930 και το νεώτερο ένα Citroen του 1986.

Μεταξύ των οχημάτων βρισκόταν και δύο Αμερικάνικα με κυβισμό 7.500 κυβικών εκατοστών.

Το ένα από αυτά μάλιστα είχε λάβει μέρος ως καθαρά αγωνιστικό όχημα στο γύρο της πόλης των Χανίων το 1971.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια