Ειδήσεις

Run Greece, στο Ηράκλειο έτρεξαν 4600 δρομείς!(photos)

Μία διοργάνωση, τρεις εκκινήσεις και χιλιάδες χαμόγελα... Αυτά ήταν τα βασικά συστατικά του Run Greece Ηράκλειο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/4  και με τη συμμετοχή 4600 δρομέων, έδειξε ότι είναι πλέον θεσμός για την πόλη.

Ο φετινός αγώνας έσπασε όλα τα ρεκόρ. Ρεκόρ συμμετοχών, ρεκόρ επιδόσεων!

Καλύτερη επίδοση για όλους τους αγώνες Run Greece από την Μαρινάκου Αναστασία.

-5.000 χλμ. Γυναικών: Μαρινάκου Αναστασία (Γ.Ε.Α. Τρικάλων) 17.21 (Νέο ρεκόρ για όλους τους αγώνες     Run Greece στα τέσσερα χρόνια του θεσμού).

-5.000 χλμ Ανδρών: Τσολάκης Θεόδωρος (Ολυμπιακός) 16.09     (Νέο ρεκόρ Ηρακλείου)

-10.000 χλμ Γυναικών: Μανιαδάκη Μαρίνα (Α.Ο. Λασιθίου) 38.21 (Νέο ρεκόρ Ηρακλείου)

-10.000 χλμ Ανδρών: Αμπτελαντίφ Ελ. Αρφαουί (Ο.Φ.Η.) 33.00    (Νέο ρεκόρ Ηρακλείου)

Το σήμα εκκίνησης του αγώνα των 10 χιλιομέτρων, άνοιξε τη διοργάνωση και οι 600 περίπου αθλητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, όπου κόσμος στεκόταν για να χειροκροτήσει την προσπάθειά τους.

Οι τρεις πρώτοι στους άνδρες ήταν :

Αμπντελατίφ Ελ Αρφάουι , του ΟΦΗ με χρόνο 0:33:00

Γιάννης Ζερβάκης, του Βιτσέντζου Κορνάρου με χρόνο 0:33:58

Μανώλης Σηφάκης, του ΟΦΗ με χρόνο 0:35:53

Οι τρεις πρώτες στις γυναίκες:

Μαρίνα Μανιαδάκη, ΑΟ Λασιθίου, 38:21:00

Ανδριάννα Κέκελου, 0:41:26

Μαρίνα Αχλάτη, Afordakos Team, 0:41:49

Η μαζικότερη γιορτή του αθλητισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, καθώς εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνησης για το αγώνα των 10 χιλιομέτρων στο Run Greece Ηράκλειο. Δείτε εδώ τους νικητές στα 5χλμ.?

Χίλια μέτρα ήταν ο στόχος για την παιδική διαδρομή με τις συμμετοχές να σπάνε φέτος ρεκόρ. Μικροί αθλητές με χαμόγελο… Σε έναν αγώνα που άρχισε και τέλειωσε με τη χαρά τη συμμετοχής.

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Περισσότερα από 3200 άτομα που έφευγαν από την γραμμή της εκκίνησης για 10 και περισσότερα λεπτά…. Έδωσαν το μήνυμα της χαράς, της άθλησης και της συμμετοχής, που και φέτος στήριξε στο Run Greece η WIND ως μεγάλος χορηγός.

Οι τρείς αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο για τους άνδρες ήταν :

Θεόδωρος Τσολάκης, του Ολυμπιακού με χρόνο 0:16:09

Γιάννης Ζερβάκης , του Βιτσέντζου Κορνάρου με χρόνο 0:16:25

Αμπντελατίφ Ελ Αρφάουι , του ΟΦΗ με χρόνο 0:16:27

Πρώτη στις γυναίκες έκοψε το νήμα η κορυφαία νεανίδα πρωταθλήτρια για το  2015

Αναστασία Μαρινάκου, του Wind Running Team με χρόνο 00:17:21

δεύτερη η Νικολέτα Ραφαηλάκη με 00:22:12

και τρίτη Βαν Λιντούντ, του ΑΟ Λασιθίου με 00:22:28.

Μικροί και μεγαλύτεροι αθλητές, έμπειροι και πρωτάρηδες, συμμετείχαν στη διοργάνωση. Ενώ η WIND στήριξε μέσα από τη διαδικασία με επιταγή που καταβλήθηκε  την προσπάθεια του παγκρήτιου συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα»

Ανάμεσά στους αθλητές και γνώριμες φυσιογνωμίες, όπως η πρωταθλήτρια του στίβου Στέλλα Πιλάτου που επέστρεψε μετά από καιρό στις αθλητικές διοργανώσεις όχι όμως μόνη της… αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.

Οι καιρικές συνθήκες πάντως ευνόησαν τη διοργάνωση αν και οι αθλητές με τη ζέστη χρειάστηκαν στην πορεία περισσότερη δροσιά... με το  Run Greece  Ηράκλειο να ολοκληρώνεται με τις απονομές αργά το μεσημέρι και τους διοργανωτές όπως το ΣΕΓΑΣτην  Περιφέρεια και το Δήμο Ηρακλείου  με την προσφορά της εταιρίας WIND να εξηγούν ότι πρόκειται πλέον για διοργάνωση θεσμό για την πόλη.

Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές από το Ηράκλειο αλλά και από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στους αγώνες πόλης 5, 10 χιλιομέτρων και παιδιών, την αφετηρία εκκίνησης των οποίων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.

?

?

?

?

?

?

?

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης - image.services.gr

Σχόλια