default-image

Έρχεται τουριστική επένδυση με γήπεδα γκολφ

Κρήτη
Έρχεται τουριστική επένδυση με γήπεδα γκολφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν προλάβαμε τις προάλλες να γράψουμε για τα... μεγαλόπνοα σχέδια του Πάνου Καμμένου, περί "στρατιωτικού" ΤΑΙΠΕΔ, περί αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Στρατού και εδώ στην Κρήτη, και να που αποκαλύπτεται επισήμως ότι ο ίδιος έχει και άλλα κατά νου για το νησί μας...

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, μέσα στα άμεσα πλάνα του για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται ένα κρητικό τουριστικό "φιλέτο". Συγκεκριμένα το παλιό αεροδρόμιο του Μάλεμε!

Το παλιό αεροδρόμιο διεκδικεί να πάρει στα χέρια του ο Δήμος Πλατανιά. Ωστόσο ο Πάνος Καμμένος έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του και μάλιστα βρίσκεται και σε σχετικές συζητήσεις εδώ και καιρό!

Ο υπουργός αποκάλυψε λοιπόν ότι ήδη είναι σε συζητήσεις με τους ξενοδόχους του νομού Χανίων, προκειμένου να δημιουργηθούν στην έκταση αυτή του παλιού αεροδρομίου γήπεδα γκολφ, προς προσέλκυση επιπλέον τουριστών.

«Ήδη να σας πω μια χαρακτηριστική περίπτωση αξιοποίησης της δικής μας ακίνητης περιουσίας... Στην Κρήτη, κάνουμε μια συζήτηση με τους ξενοδόχους για ένα παλιό αεροδρόμιο που υπάρχει στα Χανιά. Συζητάμε για τη δημιουργία ενός μεγάλου γκολφ, που θα μπορεί να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Υπάρχουν προτάσεις για όλη την ακίνητη περιουσία. Αυτά τα ακίνητα δε θα πουληθούν, θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Θα ενοικιαστούν για μακρύ διάστημα. Μιλάμε, δηλαδή, για πολυετείς παραχωρήσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος.

Οι διεργασίες

Η προαναγγελία Καμμένου για την αξιοποίηση του αεροδρομίου του Μάλεμε στην κατεύθυνση της δημιουργίας γηπέδων γκολφ μπορεί να προκαλεί συζητήσεις και αντιδράσεις, ο ίδιος όμως επεξεργάζεται από πέρυσι το σχέδιο αυτό.

Για του λόγου το αληθές, προφανώς δεν ήταν τυχαία τα όσα είχε πει πέρυσι τον Ιούνιο στο δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, όταν και είχε απορρίψει το αίτημα για παραχώρηση του παλιού αεροδρομίου στο Δήμο.

Στη συνάντηση εκείνη, στις αρχές Ιουνίου 2015, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δηλώσει πως το μόνο σίγουρο είναι ότι το αεροδρόμιο δεν πωλείται, ωστόσο δεν πρόκειται να παραχωρηθεί στο Δήμο Πλατανιά, αλλά θα υπάρξει μια συνεκμετάλλευση των χώρων του.

Η αναφορά δεν ήταν τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περασμένο καλοκαίρι η Ένωση Ξενοδόχων είχε κάνει σχετική πρόταση για γκολφ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Φαίνεται λοιπόν πως η ιδέα άρεσε στον Πάνο Καμμένο και τη δρομολογεί...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News