Ειδήσεις

Ο προληπτικός εμβολιασμός σώζει ζωές

Το μήνυμα της πρόληψης έστειλαν ειδικοί στη διάρκεια του 8ου Παγκρήτιου Συνεδρίου Μαιευτικής Γυναικολογίας που διοργανώνει σήμερα και αύριο η Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με την Μαιευτική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η οποία συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας με σημαντική προσφορά στο γυναικείο πληθυσμό του Ηρακλείου.

Για τα θεαματικά αποτελέσματα μείωσης του καρκίνου της μήτρας μέσω του προληπτικού εμβολιασμού αναφέρθηκε ο καθηγητής Ευθύμιος Δεληγεώρογλου ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τον δωρεάν εμβολιασμό νέων γυναικών ηλικίας μέχρι 26 ετών καθώς από το νέο έτος ο δωρεάν εμβολιασμός θα αφορά ηλικίες από 12 έως 18 ετών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δεληγεώργολου για το νέο εμβόλιο που παρέχει ευρύτερη προστασία στις γυναίκες, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην Αμερική και το οποία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το 2018.

Για τον καρκίνο του ενδομητρίου αναφέρθηκε στη ομιλία του ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ρελάκης.

Πρόκειται για τον πρώτο σε σειρά συχνότητας μεταξύ των καρκίνων του γυναικείου γεννητικού συστήματος και 3ο σε ποσοστό θανάτων, κάτι που όπως είπε οφείλεται στην έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια