default-image

Η ΕΕ δημιούργησε την προσφυγική κρίση

Ελλάδα
Η ΕΕ δημιούργησε την προσφυγική κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις λανθασμένες επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αναφέρθηκε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «στη μείζονα κρίση που ταλανίζει το περιβάλλον της, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει λανθασμένες επιλογές. Στον απόηχο της αραβικής άνοιξης που ήταν στην πραγματικότητα ισλαμιστικός χειμώνας, επέλεξε να ακολουθήσει το ρεύμα αποσταθεροποίησης της Συρίας και έδωσε τροφή στο τερατούργημα του Νταές. Τώρα, προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της στην προσφυγική κρίση που δημιούργησε, με κίνδυνο να προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι η Ε.Ε. ανέχεται τα ανατολίτικα παζάρια της Τουρκίας η οποία εκμεταλλευόμενη τη συριακή κρίση προωθεί τη δική της στρατηγική ενισχύοντας τους τζιχαντιστές του Νταές.

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατέληξε: «Ήρθε καιρός τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πάψουν να αντιλαμβάνονται τα συμφέροντά τους με τις ιδεοληψίες του εικοστού αιώνα. Η εξωτερική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να επιτυγχάνει συνοχή με την οικονομία και τον πολιτισμό των ευρωπαϊκών κρατών και να διακατέχεται από υπευθυνότητα και διορατικότητα. Διαφορετικά, η Ευρώπη θα παραμείνει αυτό που έχει καταστεί σήμερα: ένας αφερέγγυος εταίρος.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News