Ειδήσεις

ΑΤΑΧΤΟΙ: Οι "φύλακες άγγελοι" 60 οικογενειών στο Ηράκλειο

Ο Σαράντης, η Φιλίππα, η Αθανασία, ο Κώστας, η Μαρία,  η Ρωξάνη, ο Παναγιώτης, ο Δημήτρης… Καθημερινοί άνθρωποι στα μάτια των περισσότερων, άγγελοι όμως στα μάτια δεκάδων παιδιών στο Ηράκλειο….

Συνέντευξη στη Μαριεύα Καρκανάκη

Επισκέφτηκα την ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.  (Άνθρωποι της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) στη νέα τους διεύθυνση, Λόρδου Βύρωνα 18 και έμεινα έκπληκτοι από την οργάνωσή τους.

Μία ομάδα με περίπου 35 ενεργών μελών και 75 εθελοντών που βοηθάνε στις δράσεις αλληλεγγύης. Όλοι νέοι... Ανάμεσα τους φοιτητές από άλλες πόλεις της Ελλάδας διαφόρων ειδικοτήτων, απόφοιτοι ποικίλων ειδικοτήτων, κοινωνικοί λειτουργοί… Μία ζεστή οικογένεια, στην οποία κάθε νέος κάτοικος του νομού μπορεί να ταιριάξει!

«Συνδυάζουμε τον εθελοντισμό την προσφορά, την δημιουργικότητα και την ψυχαγωγία. Σκοπός μας είναι να βοηθάμε οικογένειες με μικρά παιδιά, παιδιά ιδρυμάτων, άστεγους, πρόσφυγες Αδέσποτα και περιβάλλον» τόνισε ο Σαράντης.

Ξεκίνησαν το 2011…Σκοπός η ενεργοποίηση των νέων στον εθελοντισμό και η παροχή βοήθειας στις οικογένειες που τη χρειάζονται.

«Ο νέος κόσμος που κατά κύριο λόγο απευθυνόμαστε, βλέπει τις δράσεις μας και ανταποκρίνεται. Γίνεται μέλος είτε ενεργό, είτε αρωγό που βοηθάει όποτε θέλει και ύστερα πάνω σε αυτό το κομμάτι κοιτάμε να κάνουμε κάθε φορά κάτι μεγαλύτερο ούτως ώστε να προσφέρουμε κάτι καλύτερο σε όσους το έχουν ανάγκη» εξήγησε ο Σαράντης.

«Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε οικογένειες με μικρά παιδιά στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Βοηθάμε γύρω στις 45 οικογένειες κάθε μήνα και το αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιες οικογένειες που βοηθάμε μας προτρέπουν να βοηθήσουμε άλλους όταν θεωρήσουν ότι δε χρειάζονται άλλη βοήθεια.» σημείωσε.

Άλλα περιστατικά είναι ήπια, άλλα πιο δύσκολα…Όλα όμως αντιμετωπίσιμα με τον κατάλληλο χειρισμό. Και η ομάδα ΑΤΑΧΤΟΙ έχει άτομα τα οποία ειδικεύονται στην αντιμετώπιση καταστάσεων που αφορούν στο παιδί.  Από κοινωνικούς λειτουργούς μέχρι παιδαγωγούς που δρουν υπεύθυνα προς όφελος των παιδιών.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, οι ΑΤΑΧΤΟΙ συνεργάζονται με πολλές εθελοντικές δράσεις μεταξύ των οποίων ο Τοίχος της Καλοσύνης, η Διακονία Αγάπης, το let's do it Greece, Minoistas , ΜΠΟΡΟΥΜΕ, κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος», Σπίτι των αγγέλων, Σύλλογος το Μέλλον, κίτρινη αποστολή και Give, Αιματοκρίτης κατά το παρελθόν και την Ελληνική Ομάδα διάσωσης.

Η εμπιστοσύνη είναι κάτι πολύ σημαντικό για εκείνους. Πλέον με όλα αυτά που προσπαθούν να κάνουν και να προσφέρουν έχουν και την στήριξη κατά το παρελθόν πολλών επωνύμων και καταξιωμένων ανθρώπων.

Η χρηματοδότηση των δράσεων που κάνουν οι ΑΤΑΧΤΟΙ στηρίζεται κυρίως σε δωρεές - χορηγίες προσώπων και επιχειρήσεων, καθώς και σε έσοδα από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Γι' αυτό μην αργείτε! Πηγαίνετε στο κέντρο, στην οδό Λόρδου Βύρωνα 18! Γραφτείτε κι εσείς, ώστε να γίνετε κι εσείς ο φύλακας άγγελος των παιδιών που σας έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6940156407

Ιστοσελίδα: www.ataxtoi.gr

Facebook: ΑΤΑΧΤΟΙ

Σχόλια