Ειδήσεις

Μία μέρα στη...φωλιά του Γύπα

Η φωλιά του γύπα. Τι σημαίνει προστασία της φύσης και γιατί χρειάζεται; Πώς καταφέραμε να αποκαταστήσουμε τον εξαφανισμένο πληθυσμό του γύπα στην Κύπρο; Γιατί αποκαλούμε τις προστατευόμενες περιοχές «ρεζέρβες ζωής»; Πόσες τέτοιες ρεζέρβες ζωής έχουμε στην Κρήτη; Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω θα δοθούν σήμερα Σάββατο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Σάββατα με τους επιστήμονες".

«Ελάτε το Σάββατο 16 Απριλίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με έναν επιστήμονα σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!», αναφέρει το Μουσείο σε ανακοίνωσή του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

* Στις 11 το πρωί θα λάβει χώρα συζήτηση με θέμα "Η φωλιά του γύπα. Τι σημαίνει προστασία της φύσης και γιατί χρειάζεται;" με τον κ. Γιώργο Σμπώκο, νομικό Περιβάλλοντος.

* Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το θεατρικό δρώμενο "Μια μέρα στη φωλιά του γύπα". Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 6 ετών).

* Επίσης στις 12 το μεσημέρι "Στέλνω το δικό μου μήνυμα προστασίας". Ομαδική κατασκευή με την τεχνική του "στένσιλ". Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

* Τέλος, στις 12 το μεσημέρι, φτιάχνουμε πασχαλινές φωλιές, για όλα τα αβγά ακόμη και του γύπα (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

Η γενική είσοδος είναι 6 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης", για παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ είναι δωρεάν.

Σχόλια