Ειδήσεις

Άνοιξε το σπίτι του στην 8μελή οικογένεια Σύρων στο Ηράκλειο

Από τους βομβαρδισμούς στη Συρία έχασαν το σπίτι τους και με την εκρηκτική κατάσταση να τους οδηγεί στην Τουρκία και από κει στην Ελλάδα.Ο λόγος για μια οικογένεια Σύρων με έξι παιδιά που δεν άντεξαν τη νέα κόλαση στην Ειδομένη, με τους ίδιους να εγκαταλείπουν πλέον το όνειρο για τη Γερμανία, καθώς η απελπισία και η πείνα που βιώσαν στην Ειδομένη αποτέλεσαν τη νέα πυξίδα για τον επόμενο τους προορισμό, την Κρήτη.

Έφτασαν στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής, με την οικογένεια να φιλοξενείται προσωρινά σε σπίτι συμπατριώτη τους, στον οποίο  περιέγραψαν τα όσα εφιαλτικά βιώσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πλήρωσαν 4.000 ευρώ για το όνειρο

Όπως ανέφεραν στον συμπατριώτη τους που τους φιλοξενεί, πλήρωσαν 4.000 ευρώ για να βρεθούν στη χώρα μας, με τα χρήματά τους πλέον να έχουν εξανεμιστεί.

Όνειρο τους είναι να ξαναεπιστρέψουν στη Συρία, όποτε και αν υπάρξουν συνθήκες ασφάλειας στη περιοχή.Ο κ. Αμπντούλ (στη φωτογραφία) βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας ενώ μεγάλη είναι και η κινητοποίηση από πλευράς Πρωτοβουλίας Ηρακλείου για τους πρόσφυγες η οποία απηύθυνε έκκληση για την παραχώρηση σπιτιού για τη φιλοξενία της.

Παραχώρησε σπίτι του

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμπολίτης μας παραχώρησε σπίτι του στην περιοχή της Θερίσου, για την φιλοξενία τους ενώ τις επόμενες μέρες, η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη θα επισκεφθεί την οικογένεια, η οποία στηρίζεται από αγαθά πρώτης ανάγκης.

Ρεπορτάζ :Γεωργία Μακάκη

Σχόλια