Ειδήσεις

Έγινε αρχηγός κόμματος η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Και το όνομα αυτού... Πλεύση Ελευθερίας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής 15 Απριλίου τη δημιουργία του κόμματός της, το οποίο αναμένεται να... βγει στα ανοιχτά στις 19 Απριλίου, με μία ανοικτή εκδήλωση στην Ιερά Οδό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδεύει την επίσημη ίδρυση του κόμματος, η «Πλεύση Ελευθερίας» ξεκινά τον αγώνα της "για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά...".

Από τους πρώτους που έσπευσαν να χαιρετίσουν το νέο κόμμα, ήταν η Ραχήλ Μακρή.

«Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης» τονίζεται στην ανακοίνωση του νέου κόμματος. «Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας. Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας. Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι. Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ' την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν. Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία. Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας. Δεν χαρίζουμε το μέλλον μας. Το διεκδικούμε και το κερδίζουμε...»

«Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς - εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας» είχε τότε εκφράσει.

Η «Πλεύση Ελευθερίας» θα παρουσιαστεί την Τρίτη, 19 Απριλίου, στις 19:00, σε ανοικτή εκδήλωση στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44).

Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια