default-image

Κάλλιο αργά παρα ποτέ- Νέο αστυνομικό μέγαρο στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Κάλλιο αργά παρα ποτέ- Νέο αστυνομικό μέγαρο στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτέλους το Ρέθυμνο αποκτά νέο αστυνομικό μέγαρο ή τουλάχιστον γίινεται το πρώτο βήμα προς αυτή την κατέυθυνση καθώς το κτίριο που υπάρχει σήμερα μετρά ήδη πολλές δεκαετίες. Ήδη δόθηκε εντολή από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου στον ταξίαρχο της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης του Α.Ε.Α. Δημήτριο Κορμπάκη προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις αρχές Μαΐου αρμόδιο κλιμάκιο αναμένεται να φτάσει στο Ρέθυμνο για οριοθέτηση του χώρου ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου, εντός του χώρου του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου του οποίου η λειτουργία θα συνεχίσει απρόσκοπτα. Παράλληλα δόθηκαν κατευθύνσεις για την αλληλογραφία που πρέπει να γίνει και τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να συγκεντρωθούν.

Η συνάντηση έφερε αποτέλεσμα

Η εξέλιξη προέκυψε μετα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση:

"Στην προσπάθεια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης για ενημέρωση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του σώματος, όσον αφορά το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα της Δ. Α. Ρεθύμνου, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μαζί με εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. μετέβη στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, αρμόδιους για την κτηριακή υποδομή των αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης  Δημήτριο Αναγνωστάκη στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Η αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος και η κατάθεση πλήρης φακέλου από την Ένωση, σε συνδυασμό με την ειλικρινής τοποθέτηση και την ρεαλιστική λύση που πρότεινε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να μεταφέρει και την πρόθεση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαρίας Λιονή για ουσιαστική βοήθεια σε όλο το εγχείρημα, ήταν αρκετά για να πείσουν τους αρμόδιους ότι τώρα υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την έναρξη των διαδικασιών".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News