Ειδήσεις

Αλλάζουν ρότα..έρχονται Κρήτη οι μεγάλες κρουαζιέρες

Μια χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας ανοίγει η απόφαση των μεγαλύτερων κολοσσών του κλάδου να αποφύγουν τα λιμάνια της Τουρκίας εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων, και να στραφούν σε προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Η μία μετά την άλλη, οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας. Μια χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα ανοίγει η απόφαση των μεγαλύτερων κολοσσών του κλάδου να αποφύγουν τα λιμάνια της Τουρκίας εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων, και να στραφούν σε προορισμούς ανά την Ελλάδα. Ήδη ο ΟΛΗ καταγράφει σημαντική αύξηση στις επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων γεγονός που πολλαπλασιάζει την προσπάθεια εξωραϊσμού στα πολλά κακώς κείμενα που συναντούν μπροστά τους οι ξένοι επισκέπτες.

Μετά τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, εγκαταλείπουν τα λιμάνια της Τουρκίας και στρέφονται στα ελληνικά, καθώς  όπως μεταδίδει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν-tv. οι ίδιοι οι τουρίστες δεν θέλουν να πάνε πλέον στη γειτονική χώρα, όπως διαμηνύουν στους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Το νέο κρουαζιερόπλοιο "Carnival Vista" το οποίο θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι την 1η Μαίου, δεν θα κατευθυνθεί προς τη Σμύρνη, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά θα παραμείνει περισσότερο χρόνο στην Αθήνα και την Κρήτη. Το ίδιο έχουν πράξει ήδη οι εταιρείες Aida , Costa Crociere, Norwegian Cruise ,  Oceania Cruises και Regent Seven Seas Cruises.

Την συνεχώς αυξητική τάση στην άφιξη κρουαζιερόπλοιων επιβεβαιώνει πρόεδρος του ΟΛΗ καθώς μέχρι σήμερα στο λιμάνι της πόλης έχουν δέσει 168 κρουαζιερόπλοια.

Το γεγονός πολλαπλασιάζει την ανάγκη εξωραϊσμού στα πολλά κακώς κείμενα που συναντούν μπροστά τους οι ξένοι επισκέπτες που επιλέγουν να περιηγηθούν στη πόλη του Ηρακλείου. Αναγκαία κρίνεται μια νέα επιχείρηση καθαρισμού στο χώρο ανέγερσης του δικαστικού Μεγάρου, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν οι τουρίστες για να περιηγηθούν στο Ηράκλειο

Καθαριότητα και κυκλοφοριακό κομφούζιο όπως αυτό που προκλήθηκε χθες και ανέδειξε το neakriti.gr με την έκτακτη άφιξη τουριστικών λεωφορείων στο μουσείο του Ηρακλείου  έχουν σημάνει συναγερμό στις τοπικές αρχές.

Η απροειδοποίητη άφιξη μεγάλου αριθμού τουριστικών λεωφορείων αργά χθες το απόγευμα προκάλεσε έμφραγμα και σκηνές άπειρου κάλους στο κέντρο της πόλης.

Διπλοπαρκαρισμένα λεωφορεία μπλόκαραν  το δρόμο και ξεφόρτωναν όπου έβρισκαν  εκατοντάδες σαστισμένους τουρίστες.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια