default-image

Στον εισαγγελέα για την πρόκληση ρύπανσης στο λιμάνι

Κρήτη
Στον εισαγγελέα για την πρόκληση ρύπανσης στο λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγούνται σήμερα ο κυβερνήτης και ο μηχανικός του αλιευτικού που προκάλεσε χθες μικρής έκτασης ρύπανση στον χώρο του λιμανιού.

Η ρύπανση προκλήθηκε από ιταλικό αλιευτικό, χθες, κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού του με καύσιμα.

Άμεση ήταν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κινητοποίηση των λιμενικών Αρχών που προχώρησαν σε απορρύπανση. Τόσο ο κυβερνήτης, όσο και ο μηχανικός του αλιευτικού, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου με τις κατηγορίες της πρόκλησης ρύπανσης.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Θαλάσσια ρύπανση από diesel, ιριδίζουσας μορφής, διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες της Πέμπτης από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή της προβλήτας VI του λιμένα Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια πετρέλευσης από την ξηρά του Α/Κ ''ΜΑΤΤΕΟ ΜΑΖΑΡΙΝΟ'' σημαίας Ιταλίας, διαπιστώθηκε διαρροή καυσίμου από εξαεριστικό δεξαμενής καυσίμου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης, έκτασης περίπου εκατό τετραγωνικών μέτρων (100m2), αποτελούμενη από 20 (είκοσι) λίτρα diesel.

Η ρύπανση αντιμετωπίστηκε από εταιρεία με τη χρήση απορροφητικών φραγμάτων, ενώ συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του πλοίου και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΑΤΤΕΟ ΜΑΖΑΡΙΝΟ'' μέχρι καταβολής προστίμου ή κατάθεσης ισόποσης εγγυητικής επιστολής.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News