default-image

Νέα επεισόδια με μαχαιρώματα στον Πειραιά

Ελλάδα
Νέα επεισόδια με μαχαιρώματα στον Πειραιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα επεισόδια με μαχαιρώματα συνέβησαν τη νύχτα στον Πειραιά, καθώς ένας Αφγανός μαχαιρώθηκε από συμπατριώτη του.

Οι δυο Αφγανοί συνεπλάκησαν κατά τη διάρκεια του συσσιτίου, στην πέτρινη αποθήκη του λιμανιού, με αποτέλεσμα ο ένας να τραβήξει μαχαίρι και να καρφώσει τον άλλο στο στήθος.

Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ οι άντρες του λιμενικού συνέλαβαν τον δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται τάσεις αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά, με ομάδες προσφύγων και μεταναστών να αναχωρούν για το κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στον Σκαραμαγκά, οι εντάσεις δεν έχουν εκλείψει, κυρίως μεταξύ Σύρων και Αφγανών.

Αν και το προσφυγικό προσωρινά βρίσκεται σε ύφεση είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει τον έλεγχο και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, προσπαθώντας να προλάβει νέα επεισόδια στα σύνορα και παράλληλα να δημιουργήσει τις 30.000 θέσεις φιλοξενίας που είχε υποσχεθεί ώστε να αποσυμφορήσει την Ειδομένη, τον Πειραιά και το Ελληνικό.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ξέσπασαν νέα επεισόδια αυτή τη φορά μεταξύ ομάδων Αφγανών, οι οποίοι έπαιζαν ποδόσφαιρο μεταξύ τους και για άγνωστους λόγους ξεκίνησαν έναν καβγά που γρήγορα πήρε διαστάσεις. Στο σημείο έφτασαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού, η παρουσία των οποίων διέκοψε τις συμπλοκές και έτρεψε σε φυγή τους Αφγανούς μετανάστες.

Καθώς ο αριθμός των καταγεγραμμένων προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την χώρα πλησιάζει τους 54.000, το πρόγραμμα επιστροφών στην Τουρκία έχει προσωρινά σταματήσει και η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη στους δύο πρόχειρους καταυλισμούς στον Πειραιά και στην Ειδομένη.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News