Ειδήσεις

Στην Αθήνα για να ρυθμίσει τα χρέη του Δήμου

Την ερχόμενη Τρίτη, στην Αθήνα, η συνέχεια στο "σίριαλ" με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης στο Δήμο Βιάννου από τη ΔΕΗ λόγω χρεών...

Ο δήμαρχος της Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές που κατάγονται από τη Βιάννο (Βαρδάκης, Ηγουμενίδης, Μιχελογιαννάκης) θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια να κλείσει οριστικά το θέμα της τακτοποίησης των οφειλών και να αποκλειστούν μελλοντικά νέα παρατράγουδα με κλείσιμο των διακοπτών στο Δημαρχείο!

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του Απριλίου είχε προκληθεί αναστάτωση στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία της Βιάννου, όταν ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του στο Δημαρχείο συνεργείο της ΔΕΗ, με την εντολή να κατεβάσει τα ρελέ λόγω υπέρογκων χρεών του Δήμου, συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ...

Η αιφνιδιαστική, πρωινή εμφάνιση του συνεργείου της ΔΕΗ και ο ορατός κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης στο Δημαρχείο κινητοποίησαν άμεσα τη δημοτική Αρχή, τους τοπικούς φορείς αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Τελικά, μετά από τηλεφωνήματα, επαφές και παρεμβάσεις, η διοίκηση της ΔΕΗ πείστηκε να δώσει μια πίστωση χρόνου. Δόθηκε εντολή αναστολής εκτέλεσης της διακοπής ρεύματος και το συνεργείο αποχώρησε άπρακτο από το Δημαρχείο.

Η προσωρινή παράταση δόθηκε ενόψει συνάντησης που δρομολογούνταν με τη διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να βρεθεί μια "χρυσή τομή"... Η συνάντηση "κλείδωσε" τελικά για την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν επανειλημμένων και συντονισμένων παρεμβάσεων με στόχο τη διευθέτηση του ζητήματος των υπέρογκων οφειλών του Δήμου Βιάννου προς τη ΔΕΗ, κλείστηκε από το γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη η τριμερής συνάντηση, την ερχόμενη Τρίτη 19 Απριλίου, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, το δήμαρχο της Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη και τους τρεις βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Μιχελογιαννάκη, Σ. Βαρδάκη και Ν. Ηγουμενίδη) στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα.

Στόχος της συνάντησης είναι η κατάθεση από πλευράς Δήμου Βιάννου συγκεκριμένης πρότασης στα πλαίσια μιας βιώσιμης λύσης και η εξεύρεση κοινά αποδεκτής και οριστικής λύσης για την αποπληρωμή των χρεών προς τη ΔΕΗ και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου».

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια