default-image

Τουρίστες έγιναν μάρτυρες απίστευτου κυκλοφοριακού αλαλούμ

Κρήτη
Τουρίστες έγιναν μάρτυρες απίστευτου κυκλοφοριακού αλαλούμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουριστικά λεωφορεία που επιχείρησαν το βράδυ της Πέμπτης  να σταθμεύσουν είτε έξω από το μουσείο είτε κατά μήκος της λεωφόρου Δημοκρατίας , μπροστά από το άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου και συγκεκριμένα από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι και την Ανάληψη δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να διπλοπαρκάρουν στους προβλεπόμενους χώρους για τουριστικά λεωφορεία  προκαλώντας κυκλοφοριακό  έμφραγμα στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου.

Και δεν επρόκειτο για ένα ή δυο λεωφορεία αλλά για 16 στο σύνολο που μετέφεραν εκατοντάδες ξένους επισκέπτες και οι οποίοι είχαν έρθει στο Ηράκλειο με κρουαζιερόπλοιο.Το γεγονός μάλιστα ότι τα λεωφορεία θα μπορούσαν να σταθμεύσουν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου αλλά δεν τους επιτρεπόταν εξαιτίας την παράνομης σταθμευσης Ι.Χ πυροδότησε ένταση και σίγουρα προκάλεσε οργή και κακή έικονα στους ξένους επισκέπτες. Και σε όλα αυτά να προστεθεί το γεγονός ότι ήταν ώρα αιχμής με συνεχή κυκλοφορία οχημάτων και απο τα δύο ρεύματα της Δημοκρατίας.

Στην περιοχή έφθασε και η τροχαία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία αλλά κυρίως να βοηθήσει και τους ξένους επισκέπτες να μεταφερθούν με ασφάλεια μέσα στην πόλη με τους ίδιους βέβαια να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες τραγελαφικών κατάστασεων .

Χθες μάλιστα υπήρξε και μια σύσκεψη στον ΟΛΗ για την καλύτερη οργάνωση των κρουαζιέρων από την άφιξη μέχρι την αποχώρηση τους. Συζητήθηκε και το θέμα της οργάνωσης  όπου  τονίστηκε το θέμα του  κυκλοφοριακού και από ξεναγούς και οδηγούς τουριστικών λεωφορείων .Αυτό που επισημάνθηκε ήταν το γεγονός ότι χρειάζεται η βοήθεια των αστυνομικών αρχών όταν έρχονται κρουαζιερόπλοια και να υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών  με ασφάλεια .Οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην υπάρξουν εκ νέου τέτοιες απαράδεκτες εικόνες που δεν ταιριάζουν στην πόλη και σίγουρα κάποιες εξ αυτών θα τις πάρουν μαζί τους οι ξένοι επισκέπτες στην πατρίδα τους .  

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News