default-image

Κλείδωσαν» οι υποψήφιοι για τις ΝΟΔΕ

Κρήτη
Κλείδωσαν» οι υποψήφιοι για τις ΝΟΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr λίγα λεπτά πριν τις 9 από την Γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη διευκρινίστηκε με σχετική επιστολή προς τις ΝΕΦΕ των περιοχών όπου υπάρχει ένας υποψήφιος για το εάν θα στηθούν κάλπες ή όχι. Έτσι σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού θα συνεδριάσουν οι κατά τόπους ΝΕΦΕ και είναι στην δική τους αρμοδιότητα αν θα ανακηρύξουν εκλεγέντα τον μοναδικό υποψήφιο. Έτσι ενδεχομένως κάλπες να στηθούν μόνο στο Νομό Λασιθίου αν και οι πληροφορίες από τα Χανιά αναφέρουν ότι υπάρχει η πρόθεση η διαδικασία της ψηφοφορίας να γίνει κανονικά.

Με μοναδική εξαίρεση το Νομό Λασιθίου τα τοπικά στελέχη στους υπόλοιπους τρεις νομούς της Κρήτης κατάφεραν να βρουν την «χρυσή τομή» και σε πνεύμα συναίνεσης να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος για το τιμόνι των ΝΟΔΕ.

Έτσι στο Νομό Ηρακλείου μοναδικός υποψήφιος ο Καλλέργος Βουλγαράκης.

Στο Νομό Ρεθύμνου μοναδικός υποψήφιος ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ που ανανεώνει την θητεία του Μανώλης Φουρφουλάκης .

Στο Νομό  Ρεθύμνου επίσης ανανεώνει την θητεία του ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Μανώλης Κελαηδής καθώς και εκεί είναι ο μοναδικός υποψήφιος .

Στο Νομό Λασιθίου δύο είναι  οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και την προεδρεία στην ΝΟΔΕ διεκδικούν οι Γιώργος Μπαρμπούνης και Γιώργος Καλδίρης .

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν έχει ξεκαθαριστεί από την Γραμματεία Οργανωτικού εάν στις περιπτώσεις που υπάρχει ένας υποψήφιος δεν χρειάζεται να στηθούν κάλπες καθώς ενδεχομένως και εκεί οι εκλέκτορες να κληθούν να ψηφίσουν. Η διαδικασία της ψηφοφορίας γίνεται 8 π.μ  με 14.00 μ.μ .

Ρεπορτάζ: Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News