Ειδήσεις

Στο εδώλιο για τη σύνδεση της παραλιακής με την οδό Σεφέρη

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει η υπόθεση της σύνδεσης της παραλιακής λεωφόρου της Νέας Αλικαρνασσού με την οδό Σεφέρη. Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου αναμένεται να καθίσουν για να δικαστούν, την ερχόμενη Δευτέρα (18/4), ο πρώην δήμαρχος και το πρώην δημοτικό συμβούλιο του καποδιστριακού Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού. 

Η εν λόγω δίκη είναι μία από τις πολλές που αφορούν στην περιβόητη υπόθεση της παραλιακής. Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, δίκη ο Βαγγέλης Σισαμάκης -ως δήμαρχος του πρώην καποδιστριακού δήμου- και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Αλικαρνασασού, θα δικαστούν για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος διότι φέρονται να αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις σχετικές εργασίες, παρά το ότι δεν είχε γίνει σχετική μελέτη για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, ενώ δεν είχε εφαρμοστεί και το Σχέδιο Πόλης. 

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις χθές (13/4), σε μια από τις πολλές δίκες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε τα 27 άτομα που φέρονταν να «επέφεραν με πρόθεση μεταβολή στον αιγιαλό με την εκτέλεση έργου, άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής», καθώς και να «προκάλεσαν με πρόθεση υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ασκώντας δραστηριότητα ή επιχείρηση χωρίς άδεια».  

Τέλος, σημειώνεται ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο, στην πλέον σοβαρή -από άποψη βαρύτητας κατηγοριών- δίκη της υπόθεσης, αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης συνολικά 12 άτομα. Πρόκειται για στελέχη προηγούμενων διοικήσεων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), κρατικούς λειτουργούς, αλλά και εργολάβους, οι οποίοι κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Οι περισσότεροι εξ' αυτών, ωστόσο, βρίσκονται ανάμεσα σ' αυτούς, οι οποίοι αθωώθηκαν χθές από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια