Ειδήσεις

Προσδοκούν "Ανάσταση" μετά από ένα δύσκολο χειμώνα

Μικρό καλάθι κρατούν οι φορείς του τουρισμού στο Ρέθυμνο ενόψει Πάσχα, αφού θεωρούν ότι στην καλύτερη περίπτωση θα σημειώσουν τις περυσινές μειωμένες πληρότητες.  

Σε φίλους και συγγενείς θα κάνουν διακοπές του Πάσχα ως επί το πλείστον οι επισκέπτες των επόμενων ημερών από την υπόλοιπη Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εξανεμίζονται οι ελπίδες των ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων του Ρεθύμνου για κάλυψη του χαμένου εδάφους, με την τουριστική περίοδο να εμφανίζει εκ νέου έντονα σημάδια εποχικότητας. Την παρτίδα δε φαίνεται να σώζουν ούτε οι επισκέπτες από το εξωτερικό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Την ίδια ώρα, οι έμποροι μετρούν τις πληγές τους από τη μειωμένη κατανάλωση του περασμένου χειμώνα και ευελπιστούν όπως οι ξενοδόχοι να φτάσουν έστω τα περυσινά επίπεδα σε εισπράξεις.

Αυτή την ώρα, μόλις το 20% των ξενοδοχείων στο Ρέθυμνο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του για τη φετινή σεζόν και οι λιγοστοί επισκέπτες δεν έχουν οικονομική άνεση. Μέχρι τις ημέρες του Πάσχα όμως θα έχει ανοίξει το σύνολο των ξενοδοχείων, παρά τις χαμηλές πληρότητες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια