default-image

Για ποιες υπηρεσίες πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια

Οικονομία
Για ποιες υπηρεσίες πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα χρόνια παρέμεινε στο κέντρο του Ηρακλείου στην Οδό Καρτερού η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν σε ενοίκια υπολογίζονται περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ, αφού με μειωμένη την τιμή τα τελευταία χρόνια το κόστος ανά μήνα έφτανε τις 11 χιλιάδες.

Από την ερχόμενη Δευτέρα πάντως, η Υγειονομική Περιφέρεια θα στεγάζεται στο κτίριο που στεγάζεται το ΙΚΑ και το ΠΕΔΥ στην περιοχή του Εσταυρωμένου, ενώ στα άμεσα σχέδια όπως τόνισε η υποδιοικήτρια είναι να βρεθούν πιο μικροί και πιο οικονομικοί χώροι για τις μονάδες υγείας της Αλικαρνασσού και του Ρεθύμνου.

Σε ένα διοικητήριο που θα στεγάζει όλες τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου φιλοδοξεί ότι θα μεταφερθούν ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, που αποκάλυψε ότι είναι θέμα ημερών να βγει στον αέρα σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Στον πυρήνα της απόφασης για δημιουργία αυτού του κτιρίου πάντως σύμφωνα με τον κ. Κουκιαδάκη είναι να περιοριστούν στο ελάχιστο τα κόστη για ενοίκια που αφορούν κυρίως υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας όπως η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και κτίρια όπως στην οδό Αλμυρού, το παλιό Ιπποκράτειο και το παλιό Απολλώνιο.

Τις 600 χιλιάδες το χρόνο φτάνουν τα χρήματα που δίνει ο δήμος Ηρακλείου για ενοίκια την ώρα που λαμβάνει για δικά του κτίρια περίπου 620 χιλιάδες... Χρήματα που θα μπορούσαν να μπαίνουν στα ταμεία του δήμου ενισχύοντας τις λειτουργίες του αλλά λόγω έλλειψης χώρων για νηπιαγωγεία και σχολεία, ΚΑΠΗ και δημοτικές κοινότητες... η ενοικίαση είναι υποχρεωτική.

Πάντως, όπως τόνισε η κ. Αρχοντάκη μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το καθεστώς παραχώρησης αιθουσών που έχει γίνει σε σωματεία και συλλόγου στις Εργατικές Κατοικίες του Μπεντεβή που πέρασαν από τον ΟΕΚ στη δικαιοδοσία του Δήμου Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News