default-image

Εντοπίστηκε πανούργα 58χρονη: Έταζε δουλειά, έπαιρνε χρήματα

Κρήτη
Εντοπίστηκε πανούργα 58χρονη: Έταζε δουλειά, έπαιρνε χρήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίσω από δεκάδες υποθέσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών βρίσκεται 58χρονη γυναίκα που εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε από την Ασφάλεια Ηρακλείου.

Η δράση της είχε εξελιχθεί σε μάστιγα καθώς, εν καιρώ κρίσης προσέγγιζε τα θύματα της τάζοντας τους ότι θα βρει δουλειά στους ίδιους, είτε τα άνεργα παιδιά τους.

Με συνοπτικές διαδικασίες κατάφερνε να αποσπάσει ποσά της τάξης των 200 - 300 ευρώ. Χρήματα που, για την περίπτωση ενός απελπισμένου ανέργου, είναι πολλές φορές, ό,τι έχει και δεν έχει. Σε άλλες περιπτώσεις υποσχόταν ακόμη και διακανονισμούς υποθέσεων πολιτών με ΔΕΚΟ, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά της το χρηματικό ποσό των 11.920  ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, σε περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων (αποδείξεις, συμβόλαια, λογαριασμοί και άλλα), ιδιόχειρες σημειώσεις, 2 κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν ήδη εξιχνιαστεί 43περιπτώσεις απάτης σε Κρήτη, Πειραιά, Σαλαμίνα και διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας με πρωταγωνίστρια την ίδια. Πολλές από τις περιπτώσεις με τις οποίες έχει συνδεθεί η 58χονη έχουν σημειωθεί στη Σαλαμίνα Αττικής και τουλάχιστον πέντε στο Ηράκλειο, όπου φαίνεται ότι μπαίνει έστω προσωρινά φραγμός στη δράση της.

Παρά τις προφυλάξεις που λάμβανε, διατηρώντας δύο και τρία διαμερίσματα στην περιοχή του Ηρακλείου, η 58χρονη εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε από την Ασφάλεια, όπου προσήχθη και εξετάστηκε. Εξελίξεις αναμένονται από την πλευρά της εισαγγελίας όπου παραπέμπεται ο φάκελος της υπόθεσης.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News