Ειδήσεις

Από Πάσχα... καλοκαίρι στην Κρήτη

Ανεβαίνει το θερμόμετρο θυμίζοντας έντονα καλοκαίρι και πλησιάζει επικίνδυνα η αφρικανική σκόνη την Κρήτη.

Ο υδράργυρος θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 33 βαθμούς Κελσίου και ιδιαίτερα στη Μεσαρά όπου η ζέστη θα δώσει την κατάλληλη ευκαιρία για εξορμήσεις στην …παραλία.

Στη βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία την Πέμπτη κυμαίνεται από 28-30 βαθμούς Κελσίου και μέχρι την Κυριακή θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, δεν θα φτάσει όμως στα επίπεδα της νότιας Κρήτης που πάντα είναι πιο ζεστή.

Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σύμφωνα με το meteo.gr για το Ηράκλειο Κρήτης την Πέμπτη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται εως 30 βαθμούς βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αραιές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για την Παρασκευή 15/4,  αίθριος καιρός με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 26 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με σποραδική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για τα Χανιά την Πέμπτη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 17 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια. Για την Παρασκευή 15/4, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 24 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 1 μποφόρ.

Περιμένοντας τη... σκόνη

Όσον αφορά στη σκόνη από τη Σαχάρα, αναμένεται λόγω των θερμών αέριων μαζών, να επανέλθει όχι όμως στην ένταση των προηγούμενων ημερών. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης σπεύδει να ενημερώσει ότι θα υπάρξουν υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Σχόλια