default-image

"Μπαρούτι" οι κάτοικοι στην Ανάληψη για τα έργα

Κρήτη
"Μπαρούτι" οι κάτοικοι στην Ανάληψη για τα έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση μετα τις 9 το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της Ανάληψης στο Ηράκλειο όπου εκτελείται το έργο ανάπλασης, μεταξύ εργολάβου και κατοίκων, με το κλίμα να μυρίζει "μπαρούτι" και την αστυνομία να κάνει την εμφάνιση της στο επίμαχο σημείο.

Στο "πόδι" οι κάτοικοι της Ανάληψης για το έργο

3 χρόνια εκτελούνται έργα

Κάτοικοι ζήτησαν από τον εργολάβο να αποκαταστήσει τις κακοτεχνίες και στη συνέχεια να ολοκληρώσει τις εργασίες ανάπλασης στην πλατεία, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και υπό τον φόβο να «στοιχειώσουν» οι κακοτεχνίες, οι οποίες αποτελούν καθημερινό εφιάλτη για τους ίδιους εδώ και 3 χρόνια και με τα ατυχήματα να είναι σχεδόν καθημερινά.

Στο σημείο και ο εργολάβος Στέλιος Ορφανός

«Μπλόκο» στην ολοκλήρωση των εργασιών

Το επίμαχο θέμα αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ εργολάβου και κατοίκων, με τους τελευταίους να είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν ακόμη πιο δυναμικά, βάζοντας ακόμη και «μπλόκο» στην ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες.

Γ. Αναστασάκης: Δεν πρέπει να… χάσουμε το έργο

Οι κάτοικοι διαφωνούν ακόμη με το υλικά που αρχικά χρησιμοποιήθηκαν και συγκεκριμένα με τους κυβόλιθους που θεωρούν κακής ποιότητας. Ωστόσο δεν «ξηλώθηκαν» αφού αυτό δεν προβλέπεται στο έργο που γίνεται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και οι εργασίες δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το δήμο.

Μάλιστα η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι ασφυκτική και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια εάν δεν βρεθεί λύση.  

Στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος πληροφορήθηκε τις στιγμές έντασης που επικρατούν στην περιοχή.

«Κινδυνεύουμε, κάντε κάτι» τόνισαν με αγανάκτηση κάτοικοι, με τον κ. Γιάννη Αναστασάκη να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, κάνοντας μάλιστα έκκληση να μην προβαίνουν σε ενέργειες που θα «φρενάρουν» την ολοκλήρωση του έργου διότι οι οικονομικές συνέπειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητά τους.

«Δεν πρέπει να… χάσουμε το έργο, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.Καταλαβαίνετε ότι μετά θα πρέπει, ως δήμος να… ψάχνουμε 800.000 ευρώ.  Αναζητούμε τεχνική λύση.Αν οι κακοτεχνίες δεν αποκατασταθούν στο πλαίσιο του έργου, τότε θα προσπαθήσουμε να τις αποκαταστήσουμε με δικά μας έσοδα.  Ίσως θα πρέπει να γίνει μια μελέτη για μια οικονομική λύση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος.

«Εδώ ζουν άνθρωποι. Να κοιτάξετε τους Ανθρώπους.Κινδυνεύει η σωματική μας ασφάλεια», ανταπάντησαν οι κάτοικοι.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη-Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News