default-image

Πίτσος: «Στα... πόδια μας η άνοδος»

Ποδόσφαιρο
Πίτσος: «Στα... πόδια μας η άνοδος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου σε ένα μήνα από τώρα, η ιστορία θα έχει... γράψει για το στόχο του ΟΦΗ και τη μεγάλη προσπάθεια για την άνοδο, που θα τον φέρει ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ένας από τους ποδοσφαιριστές, που έχει... ζήσει τα πάντα με την ομάδα του Ηρακλείου, είναι ο Μηνάς Πίτσος.  

Ο έμπειρος μπακ, σαν το... παλιό κρασί, "πάτησε" για πρώτη φορά το χορτάρι του "Γεντί Κουλέ", από την ημέρα της επιστροφής του, καθώς είχε αγωνιστεί ως τώρα μόνο σε εκτός έδρας αγώνες.  

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", ο 35χρονος άσος αναφέρθηκε στους τέσσερις... τελικούς που απομένουν: «Απομένουν τέσσερα παιχνίδια. Εδώ που έχουμε φτάσει, προσωπικά θεωρώ ότι εξαρτάται από εμάς. Η άνοδος είναι στα... πόδια μας. Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο αγώνα, στην έδρα του Ιωνικού, που έχει τη δική του δυναμική. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, που έχει κι αυτός μεγάλη ιστορία, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο. Θέλουμε να νικήσουμε, γιατί απομένουν τέσσερις... τελικοί για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».  

Για τα στοιχεία που είναι απαραίτητα τόνισε: «Είδαμε και στο τελευταίο ματς ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος. Πρέπει να έχουμε σταθερότητα, να είμαστε σοβαροί και να δείξουμε θέληση σε όλα τα παιχνίδια, από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Η πειθαρχία και το πάθος είναι στοιχεία απαραίτητα, που ούτως ή άλλως τα αναφέρουμε πάντα».  

«Άγχος ίσον υπευθυνότητα»

Ο Μηνάς Πίτσος αναφέρθηκε στον παράγοντα "άγχος", τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει στο ποδόσφαιρο, εξηγώντας γιατί ο ΟΦΗ έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις: «Η ομάδα έχει δείξει ότι με τη βοήθεια των προπονητών μπορεί να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις. Το άγχος πάντα υπάρχει στον αθλητισμό. Θεωρώ ότι είναι χρήσιμο, γιατί γίνεσαι υπεύθυνος απέναντι σ' αυτό που θες να πετύχεις. Αρκεί βέβαια να μη σε καταβάλει, αλλά εμείς δεν έχουμε πρόβλημα σ' αυτό, διότι η ομάδα διαθέτει εμπειρία. Ο ΟΦΗ κάνει πρωταθλητισμό και όταν θες να αλλάξεις επίπεδο ο παράγοντας αυτός είναι υπαρκτός».

Κλείνοντας, σχολίασε για τη δεύτερη επιστροφή του στην ομάδα του Ηρακλείου: «Είναι η δεύτερη επιστροφή μου στην ομάδα. Μετά από τόσα χρόνια στον ΟΦΗ, και αυτή τη φορά, ένιωσα σα να μην είχα φύγει ποτέ. Είναι όλα τόσο οικεία, που τα πάντα δείχνουν εύκολα».

Συνέντευξη στον Γιάννη Καλιακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News