default-image

Εκτός η Κρήτη από την λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας

Κρήτη
Εκτός η Κρήτη από την λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 21 Απριλίου και η τελετή Παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 27 Απριλίου. Όμως η Κρήτη δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

Τον προγραμματισμό που αφήνει εκτός την Κρήτη, καταγγέλλει με επιστολή του ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει:

«Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας συμβολίζει τα Ολυμπιακά ιδεώδη και τις πανανθρώπινες αξίες και αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους σύγχρονους και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραπέμποντας στην ιερή φλόγα της θεάς Εστίας που έκαιγε άσβεστη στο Πρυτανείο της Ολυμπίας.

Δυστυχώς, η Κρήτη έχει μείνει εκτός αυτής της λαμπρής τελετής που συμβολίζει τα Ολυμπιακά ιδεώδη και τις πανανθρώπινες αξίες.

Το πλήρες πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν περιλαμβάνει την Κρήτη αποκλείοντας τη Μεγαλόνησο από τη μεγάλη αυτή γιορτή του ανθρωπισμού και του Ολυμπισμού.  

Για άλλη μια φορά, εμείς οι Κρητικοί αισθανόμαστε αδικημένοι και βιώνουμε τον αποκλεισμό!

Ποια η θέση των κυβερνητικών Βουλευτών της Κρήτης; Ποια η συνεισφορά τους στο νησί μας; Για ποιο λόγο αποκλειόμαστε από αυτήν την εκδήλωση που απολαμβάνει οικουμενικής απήχησης και σημασίας;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News