default-image

Eκδηλώσεις για τη 12η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ 2016

Υγεία
Eκδηλώσεις για τη 12η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με «όχημα» τον πολιτισμό και την τέχνη, μαθητές σχολείων της πόλης και φορείς, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την 12η εβδομάδα πρόληψης αλκοόλ που πραγματοποιούνται στα Χανιά.

Το πρωί, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική στην οποία συμμετείχε το Πολιτιστικό Κέντρο «Επιλήνιος» (παράρτημα Χανίων) με τη χορευτική ομάδα του που παρουσίασε παράσταση με θέμα «Το κρασί και η αξία του στη ζωή μας».

Στην ίδια εκδήλωση, συμμετείχαν με παραδοσιακή μουσική και χορό μαθητές από το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Βρυσών, μαθητές από το Ειδικό Γυμνάσιο με μουσικό δρώμενο μαθητές από το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, με κρητικούς παραδοσιακούς χορού, μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, με κρητική παραδοσιακή μουσική και χορό και μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, με κρητική παραδοσιακή μουσική και χορό.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η ομάδα του Αλκοολογικού Ιατρείου του ΠαΓΝΗ και εθελοντές του συλλόγου «Η Επιστροφή» έδιναν πληροφορίες στους πολίτες και μοίραζαν ενημερωτικά έντυπα.

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον δήμο, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Υγείας «Μαθαίνω για τη Ζωή, συνθέτοντας τις Ψηφίδες της Υγείας μου».

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Αρετή Μαρματάκη το μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές μέσα από αυτή τη δράση βασίζεται στη θεματολογία της που είναι: «διαλέγω ταξίδι από τα πολλά που μπορώ να κάνω στη ζωή, τις αξίες, τη λογοτεχνία και την τέχνη για να λειτουργήσουν, ως φρένο στο αλκοόλ».

Παράλληλα με την εκδήλωση, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, στο φουαγιέ του δημαρχείου, φιλοξενείται έκθεση εικαστικής δημιουργίας με έργα παιδιών από οκτώ γυμνάσια και λύκεια των Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News