Ειδήσεις

ΝΟΔΕ:Μια υποψηφιότητα στο Ηράκλειο,δεν γίνονται εκλογές

Ολοένα και κοντύτερα στο να αναλάβει το τιμόνι της προεδρίας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου είναι πλέον ο κ. Καλλέργος Βουλγαράκης αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τάσσεται  στο πλευρό του το σύνολο των τοπικών στελεχών . Γεγονός που σημαίνει ότι έχει ήδη συγκεντρώσει και τις αντίστοιχες υπογραφές των εκλεκτόρων(125)που απαιτούνται για την ανάδειξη προέδρου και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί να γίνουν εκλογές στο Ηράκλειο την ερχόμενη Κυριακή αφού όχι μόνο έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του αλλά συνάμα και η εκλογή ως νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

"Με χαροποιεί η δήλωση του κ. Μπελαδάκη που είναι στα πλαίσια του ενωτικού κλίματος που καλλιεργείται τόσο από την πλευρά του κ. Κεφαλογιάννη όσο και από την πλευρά του κ. Αυγενάκη." Με αυτήν του την τοποθέτηση ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου  ο κ. Καλλέργος Βουλγαράκης έρχεται να επισφραγίσει και εκείνος από την πλευρά του την ενωτική προσπάθεια που επιχειρείται σε τοπικό επίπεδο μέσα και από τις εσωκομματικές διαδικασίες που ολοκληρώνονται την Κυριακή με την ανάδειξη των πρόεδρων της ΝΟΔΕ σε όλη τη χώρα

Ο κ .Καλλέργος Βουλγαράκης που μέχρι στιγμής  είναι ο μοναδικός υποψήφιος , δηλώνει  έτοιμος και αποφασισμένος να διεκδικήσει το τιμόνι της ΝΟΔΕ με το δεδομένο ότι οι προτάσεις για υποψηφιότητες έχουν περιθώρια να κατατεθούν μέχρι και αύριο το βράδυ.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr αν και το πλαφόν" στις υπογραφές από τα μέλη της νομαρχιακής συνέλευσης βρίσκεται στις 30 για την κατάθεση υποψηφιότητας στην οποία και θα προβεί αύριο το απόγευμα ,ο  ίδιος έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 90,σε σύνολο 125 εκλεκτόρων για τη ΝΟΔΕ!Γεγονός που τον γεμίζει ικανοποιήση αλλά όχι εφησυχασμό και σίγουρα μεγαλύτερη ευθύνη για το έργο που ενδεχομένως κληθεί να αναλάβει από την ερχόμενη Κυριακή στην περίπτωση που θα παραμείνει τελικά μοναδικός υποψήφιος.Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου αλλά και του πανελλήνιου οργάνου των Αστικών ΚΤΕΛ αποφάσισε να διεκδικήσει το «τιμόνι» της ΝΟΔΕ μετά από προσωπική επιθυμία του προέδρου της Ν.Δ. Ο Καλλέργος Βουλγαράκης ήταν από τα τοπικά εκείνα στελέχη που μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη είχαν σταθεί στην πρώτη γραμμή στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

"Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να υπάρξει συναίνεση από όλες τις πολιτικές οικογένειες του Ηρακλείου και θέλω να έχω στο πλευρό μου τη στήριξη τόσο του κ. Κεφαλογιάννη ,του κ. Αυγενάκη αλλά και όλων των πολιτευτών του κόμματος σε τοπικό επιπεδο . Εφόσον αναλάβω ο πρωταρχικός μου στόχος θα είναι η Νέα Δημοκρατία στο Ηράκλειο στις επόμενες εκλογές να αναδειχθεί  πρώτη δύναμη ,κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ενώ θα παλέψω και  για να φύγει από την εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ".

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών "Νίκος Καζαντζάκης", κ. Μανώλης Μπελαδάκης  το όνομα του οποίου έπαιζε εντόνως  όλο αυτό το διάστημα , αποφάσισε τελικά να κάνει ένα βήμα πίσω και μέσα από μία δήλωση με ενωτικό περιεχόμενο ,ξεκαθαρίζει ότι προέχει η ενότητα της παράταξης και  αποσύρεται δηλώνοντας όμως παρών στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Μπελαδάκης  αναφέρει :

"Η χώρα μας διάγει μια από τις κρισιμότερες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας της. Δυστυχώς, σ' αυτή την περίοδο, που η ελληνική κοινωνία είναι ευάλωτη σε κάθε είδους απειλή, τις ώρες που καίρια ζητήματα, όπως το προσφυγικό και η δημοσιονομική μας κατάσταση απειλούν ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια, η Ελλάδα κυβερνάται από την πιο επικίνδυνη και πιο ανίκανη συντεχνία λαϊκίστικων και δημαγωγικών πολιτικών δυνάμεων.

 Όλες οι προσπάθειες που καταβάλαμε τα προηγούμενα χρόνια, όλα τα κεκτημένα μιας χώρας με ευρωπαϊκό προφίλ και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης εξανεμίστηκαν στα χέρια των μαθητευόμενων μάγων, που στελεχώνουν την κυβέρνηση των Τσίπρα - Καμένου.

Σ' αυτή την πανθομολογουμένως κρίσιμη κατάσταση η Νέα Δημοκρατία μπήκε σε μια διαδικασία ανασυγκρότησης θεωρώντας ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα μας μπορούν και πρέπει να υπηρετηθούν από νέες δυνάμεις και μια νέα οργάνωση.

 Από αυτές τις διαδικασίες κανείς δεν πρέπει να απουσιάσει και κανείς δεν πρέπει να δείξει αδιαφορία. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας Νέας Δημοκρατίας που θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό όραμα με σύγχρονα πολιτικά χαρακτηριστικά και με κυβερνητική προοπτική που θα δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Όλα δείχνουν ότι ο νέος αρχηγός της παράταξής μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδίδει τη δυναμική και την ελπίδα στους απελπισμένους πολίτες της χώρας. Στη συγκυρία αυτή έχουμε χρέος να συστρατευτούμε και να υποστηρίξουμε την προσπάθειά του με όλες μας τις δυνάμεις.

Αυτό που προέχει, ωστόσο, σ' αυτή την πορεία είναι η ενότητα της παράταξης. Διαμάχες χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο και αντιπαραθέσεις που υπονομεύονται από εγωιστικά κίνητρα μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν, τόσο στο εσωτερικό του κόμματος, όσο και στον αγώνα μας για την επίτευξη του εθνικού μας στόχου, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την απαλλαγή της χώρας από μια επικίνδυνη κυβέρνηση.

Η ελληνική κοινωνία προσβλέπει στη Νέα Δημοκρατία και περιμένει να μας δει ενωμένους προσηλωμένους σ' αυτό το στόχο. Γι' αυτό το λόγο δεν υποβάλω υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, πιστεύοντας ότι έτσι δίνεται η δυνατότητα να βγούμε πιο δυνατοί και ενωμένοι απ' αυτή τη διαδικασία.

Ευχαριστώ θερμά όλα τα στελέχη του κόμματος που πίστεψαν σε μένα και με παρότρυναν να είμαι υποψήφιος. Δηλώνω πιστός στις αρχές και στις θέσεις του κόμματος, υπηρετώντας πάντα με συνέπεια την πολιτική φιλοσοφία και τον πολιτικό πολιτισμό της παράταξής μας.

Θα είμαι πάντα παρών στους αγώνες που θα ακολουθήσουν."

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη -Νικολέτα Σφακιανάκη

Σχόλια