default-image

Ανήρτησαν πανό στην Περιφέρεια οι εκπαιδευτές οδήγησης

Ανήρτησαν πανό στην Περιφέρεια οι εκπαιδευτές οδήγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται εδώ και 45 μέρες εκπαιδευτές οδήγησης και στην Κρήτη λόγω της αποχής από τις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών των υπαλλήλων εξεταστών της Περιφέρειας Κρήτης που αντιδρούν με τη σειρά τους για τη κατάργηση του υπερωριακού τους επιδόματος από τις αρχές του έτους, ύψους 170 ευρώ/ μήνα (μεικτά).

Συνέπεια, από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα  να έχει μπει φρένο στις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, με τη σχετική λίστα μόνο στο Ηράκλειο να ξεπερνά τους 1.000, με ότι αγανάκτηση αυτό συνεπάγεται για όσους έχουν άμεση ανάγκη το δίπλωμα οδήγησης.

Ενώ ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί υποψήφιοι, λόγω της τεράστιας καθυστέρησης στο ζήτημα των εξετάσεων, οδηγούν χωρίς δίπλωμα.

Εκπαιδευτές οδηγοί προχώρησαν το πρωί σε κινητοποιήσεις έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και Διευθύνσεις Μεταφορών διεκδικώντας προσωρινή λύση ώστε οι υπάλληλοι εξετάσεων της Περιφέρειας Κρήτης να μετέχουν στη διαδικασία εντός του ωραρίου τους, μέχρις ότου βρεθεί λύση από τη κυβέρνηση σε σχέση με το υπερωριακό τους επίδομα.

Όμηροι της απεργίας

Μέλη του Σωματείου ανέβηκαν με πανό στο μπαλκόνι του κτιρίου της Περιφέρειας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί σε όλη την Ελλάδα έχουν βρεθεί όμηροι της απεργίας που πραγματοποιούν οι μηχανολόγοι για περισσότερο από ένα μήνα, θέμα που είχε αναδείξει σε σχετικό ρεπορτάζ το neakriti.gr.

Για το θέμα υπήρξε συνάντηση με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι το αίτημα τους δεν είναι εφικτό λόγω της υποστελέχωσης και ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί λύση σε κεντρικό επίπεδο.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, οι εκπαιδευτές οδήγησης κατέλαβαν το υπουργείο Μεταφορών και διαμαρτύρονται γιατί οι εξεταστές για τα διπλώματα οδήγησης δεν πληρώνονται.

Την συμμετοχή του στην σημερινή πανελλήνια κινητοποίηση που διοργανώνει η  Π.Ο.Ε.Ο (Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Εκπαιδευτών Οδήγησης) ανακοίνωσε χθες το σωματείο εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Ν.Ηρακλείου.

Η απόφαση του σωματείου για συμμετοχή στην πανελλήνια κινητοποίηση που διοργανώνει η  Π.Ο.Ε.Ο (Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Εκπαιδευτών Οδήγησης) αφορά την αποχή των εξεταστών από τις πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, με την παρουσία εκπαιδευτών οδήγησης από όλη την Κρήτη σήμερα το πρωί μέχρι και τις 13:00  στην Πλατεία Ελευθερίας μπροστά από την Περιφέρεια.

Επίσης, σε αποκλεισμό της εισόδου της Διεύθυνσης Μεταφορών Χανίων έχουν προχωρήσει από το πρωί οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών. Η κινητοποίηση γίνεται και σε άλλες πόλεις, καθώς οι εκπαιδευτές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εδώ και περίπου 1,5 μήνα απέχουν των καθηκόντων τους οι εξεταστές, για τη χορήγηση ικανότητας οδηγού, με το επιχείρημα ότι δεν λαμβάνουν το σχετικό επίδομα, δεδομένου ότι οι εξετάσεις γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας τους.

Οι εκπαιδευτές παρέταξαν τα οχήματά τους στην είσοδο της υπηρεσίας και ανήρτησαν πανό στην εξωτερική πόρτα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, Νεκτάριο Παπαθεοφώνους, «η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να βρει λύση, καθώς από τη συνεχιζόμενη απεργία οι επαγγελματίες του χώρου έχουν υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά, ενώ εκατοντάδες πολίτες στερούνται τη δυνατότητα να αποκτήσουν άδεια οδήγησης, με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο στους επαγγελματίες οδηγούς».

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτών θα διαρκέσει έως τις 12 το μεσημέρι και αμέσως μετά προγραμματίζεται μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την αντιπεριφέρεια, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News