default-image

Ψάχνουν για νικητές και ηττημένους στο... No Grexit;

Ποδόσφαιρο
Ψάχνουν για νικητές και ηττημένους στο... No Grexit;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ περίπτωση να σταθεί με στοιχειώδη νοημοσύνη, το ποδοσφαιρικό Grexit. Ειδικότερα υπό τις παρούσες συνθήκες στη χώρα. Το επισημαίναμε συνεχώς. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα, ειδικότερα η κυβέρνηση, που ενώ είναι έτοιμη να φορολογήσει ξανά το τσιγαράκι και το κινητό του κάθε άνεργου και ή κακοπληρωμένου εργαζόμενου, να χάνει έσοδα που αντιστοιχούν σε ένα μεγάλο ποσοστό του ύψους της φοροεπιδρομής.

ΑΥΤΟ ήταν ένα σκέλος που το έκανε σφόδρα παράλογο, για να πάρει κανείς τοις μετρητοίς τα λόγια του κ. Κοντονή και τις υποστηρίξεις του πρωθυπουργού. Επί της ουσίας ωστόσο, θα πρέπει να μην επιτρέπουμε οι ίδιοι στον κάθε λειτουργό της Πολιτείας και στον κάθε «Δερβέναγα» των ποδοσφαιρικών θεσμών, να παίζουν με το συμφέρον της κοινωνίας και το όνομα της χώρας. Αρκετά τους έχουμε πληρώσει, για την ανεπάρκειά τους ή την αρρώστια της «μονοφαγίας» τους, πέραν των άλλων.

ΤΕΛΙΚΑ θα μας κάνουν όλους να αισθανόμαστε πως σε αυτή τη ζωή δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα, χωρίς τον κηδεμόνα μας ή δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, χωρίς τους ξένους...

ΦΥΣΙΚΑ περιμέναμε άλλο τρόπο να βάλει τους «κατεργάρηδες» στη θέση τους ο υφυπουργός, χωρίς να παραγνωρίζουμε πως από την κακή και δυσφημιστική ατμόσφαιρα των ημερών, δημιουργείται μια αφετηρία να μπουν τα κεφάλια «κάποιων» μέσα. Θα μπουν όμως;

ΔΕΝ είναι για τα ψιλά πάντως ότι η ΕΠΟ, έκοψε και έραψε στα μέτρα της τους χρόνους με την Επιτροπή Δεοντολογίας της, ότι είναι η πρώτη υπεύθυνη για την στοχοποίηση του αυτοδιοίκητου της, θυμίζοντας με πολλές αποφάσεις της πονηρούς σκοπούς, που έχουν βλάψει το ποδόσφαιρο.

ΟΥΤΕ ο υφυπουργός δικαιώνεται με τον απόλυτο τρόπο χειρισμού (σίγουρα δικαιώνεται μερικώς), ενώ ο Γκιρτζίκης και οι άλλοι μένουν στη θέση τους. Το όλο στόρι, πιστοποιεί με καθαρό τρόπο, πως κάθε συντελεστής με κεντρικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει ευθύνη για τον ντόρο και βεβαίως τη βία.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...  Ο εναρμονισμός με το καταστατικό της FIFA είναι ένα βήμα. Το άλλο είναι οι παραπομπές. Μετά έχει άλλη συνέχεια, με την εμπειρία να είναι δύσπιστη για την προσδοκία ενός καλού ποδοσφαίρου. Αλλά ας μην παραγνωρίσουμε επίσης πως ο κ. Κοντονής, έφερε αρκετές φορές τη FIFA, επιτυγχάνοντας την παραδοχή της, πως στην ΕΠΟ πολλά δεν πάνε καλά!  

Στ. Μ.(Από τα "Σφηνάκια" της έντυπης έκδοσης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News