Ειδήσεις

Διανομή ενός τόνου αγγουριών από την "Κίτρινη Αποστολή"

Ένα τόνο αγγούρια διανέμει το απόγευμα η "Κίτρινη Αποστολή", σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται λόγω κρίσης, ένα πρόβλημα το οποίο διογκώνεται καθημερινά και αυτό αποτυπώνεται στο μεγάλο αριθμό πολιτών που προσφέρει βοήθεια αθόρυβα και αποτελεσματικά, η "Κίτρινη Αποστολή" στο Ηράκλειο.

Η διανομή θα γίνει έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 6 το απόγευμα και τα προϊόντα είναι προσφορά του κ. Βαγγέλη από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ψαρής Φοράδας και για κάθε οικογένεια, αντιστοιχούν περίπου πέντε με έξι κιλά.

Για την "Κίτρινη Αποστολή" μίλησε ο εμπνευστής της, ο κ.Δημήτρης Αποστολάκης, στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" και τον Μάνο Δασκαλάκη.  

Η "Κίτρινη Αποστολή", που αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα εθελοντών επιτελεί πλέον ένα σημαντικό έργο ανθρωπιάς, δείχνοντας ότι στην Κρήτη του 2016 πέρα από την οικονομική κρίση υπάρχει και μια μοναδική "έκρηξη'' ανθρωπιάς και συμπαράστασης μέσα από το έργο της "Κίτρινης Αποστολής".

Μάλιστα ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες που καταφεύγουν στα δωρεάν παζάρια που διοργανώνει η "Κίτρινη Αποστολή", με πρόσφατο αυτό στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δειλινών όπου περισσότερα από 500 πολίτες εξασφάλισαν δωρεάν είδη ένδυσης και υπόδησης.

Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" βρεθήκαν ο Δημήτρης Αποστολάκης, αλλά και δύο εθελόντριες οι οποίοι αναφέρθηκαν στη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τοπική κοινωνίας, αλλά και στη σημαντική βοήθεια όλο και περισσότερων εθελοντών που βοηθούν τις δράσεις της "Κίτρινης Αποστολής".

Από το 2012 οπότε ξεκίνησε η λειτουργία της εθελοντικής αυτής οργάνωσης, μέλη της διαπιστώνουν διόγκωση των προβλημάτων επιβίωσης, κατάσταση μη αναστρέψιμη, όπως εκτιμούν.

Μέλη της "Κίτρινης Αποστολής" αντικρίζουν ολοένα και περισσότερες οικογένειες να ζουν στο σκοτάδι, καθώς αδυνατούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ η άλλη όψη του νομίσματος, είναι η ευαισθησία των πολιτών που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για βοήθεια.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":  

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια